Hvornår man skal plante når dyrke grøntsager

September 27

Hvornår man skal plante når dyrke grøntsager

Planlægning vegetabilske sengen kan være en af de mest sjove og produktive havearbejde projekter. Planlægning bør omfatte en forståelse af din klima og længde af vækstsæson, der har brug for hver enkelt grøntsag. Nogle edibles brug for tre måneder eller mere, før de er klar til høst. Sådanne planter skal startes indendørs, så der er tilstrækkelig tid til anlægget til at producere. Andre planter har brug for mindre tid før de modne, og kan være direkte sået udenfor.

Generelle regler

Grøntsager bør aldrig sættes udendørs før datoen for den sidste forventede frost. Dette vil variere, afhængigt af hvor du bor. Din county extension service kan hjælpe dig med lærer hvad datoen er. Før plantning bør du ændre sengen ved tilling i flere inches af rige organisk materiale og fjerne eventuelle sten og rødder. Dræning skal kontrolleres og i fattige områder grus eller sand bør inkorporeres.

Starter indendørs

Grøntsager som tomater og peberfrugter kan producere for mange uger, hvis de er startet tidligt. I de fleste områder af USA 's betyder Start frø indendørs. Slutningen af februar til marts er et passende tidspunkt til tilså disse typer af grøntsagsfrø indendørs. Så dem i lejligheder med en god sæd starter blanding. Flytte dem til enkelte puljer, når de har to sæt af løvblade og dyrke dem indendørs indtil den sidste dato i frost.

Såning af natur

National Gardening Association har en interessant metode for at afgøre, hvornår man skal plante grøntsager udendørs. Når krokus er opstået det er tid til at plante cool sæson afgrøder som broccoli, ærter, rosenkål, grønkål, kartofler, løg og spinat bl.a. Da ahorn blad ud og foråret påskeliljer og tulipaner vise deres farver, det er tid til at plante fryse grøntsager, der kan modstå en kort, som Swiss chard og roer. Da Æbletræerne blomstrer sommeren centnergræskar afgrøder, majs og bush bønner er klar til såning. Endelig, den varme-kærlige grøntsager og tidlige starter, der blev sået indendørs er plantet udendørs Hvornår skæggede iris blomstrer i haven.

Såning udendørs

Mange grøntsager, der vokser hurtigt kan sås flere gange i løbet af sæsonen. Disse omfatter salat, radiser, gulerødder og stærkt høstede urt afgrøder som basilikum. Tidlig plantning kan opnås i nogle zoner ved brug af en kold ramme, cloche, højbede eller række dækker. Disse strukturer til at fælde jordens varme og holde planter beskyttet fra frostgrader. Mid til sensommeren er det tid til at direkte soen falder afgrøder som vinter squash og rodfrugter f.eks. majroer, pastinak og rutabaga.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com