Hjælpe med døde tomat blade

October 9

Døde blade på dine tomatplanter kan være forårsaget af flere sygdomme. Hvis du har givet din planter med god pleje og kan udelukke en ernæringsmæssige mangel, kan de blive berørt af sygdommen eller nematoder. Mens mange infektioner deler lignende symptomer, har de fleste mindst én unik symptom; vækstbetingelser kan også hjælpe dig med at udelukke eller regel i en bestemt sygdomsfremkaldende agens.

Bakterielle årsager

Bakteriel spot, forårsaget af Xanthomonas campestris pv. vesicatoria, forekommer under våde forhold. Sår på dine planter gør det lettere for denne bakterier til at indtaste. Infektionen forårsager små vand-gennemblødt steder med gule haloner og en fedtet fornemmelse. Bladene kan visne og blive brune. Fast kobber sprays kan hjælpe, hvis sygdommen er fanget tidligt. Vælg sygdomsfri planter, og undgå at plante tomater og peberfrugter i det samme rum år i træk.

Bakteriel fordærve, forårsaget af Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis, forårsager tomat plante blade at vende brun og hele planter at visne, men bladene falder ikke fra planterne. Den mest markante symptom forekommer når bladet kanter brown og dø fra kanter indad. Infektionen kan påvirke én side af et blad, så spredes til at påvirke hele bladet. I 2011 er ingen program for sprøjtning tilgængelige til at forebygge sygdommen. Ødelægge inficerede planter.

Svampe årsager

Tidlig blight, forårsaget af svampen Alternaria solani, fører til målet-formede pletter og brune pletter på bladene. Bladene kan udvikle en gul eller tørt udseende. Sygdommen forårsager tab af de nederste blade først. Plante tomatsorter resistente over for skimmel. Holde tomat løv tør ved vanding planter på jorden, i morgen og virker ikke med dine planter, indtil de tørre. Tidlig blight også inficerer kartoffelplanter, så planten resistente sorter, og rotere dine afgrøder, så hverken kartoffel eller tomat planter deler det samme sted i fire år. Fungicid behandlinger er tilgængelige.Septoria leaf spot, forårsaget af svampen Septoria lycopersici, skaber vand-gennemblødt steder på blade. Steder har mørke kanter og lyse Centre. Planter lavere blade påvirkes først. Blade bliver gule, visner, dør og falder fra anlægget. Fungicider og god haven vedligeholdelsespraksis, svarende til dem, der anbefales til tidlig blight, hjælpe med at kontrollere infektion.

Visnen

Fusarium visnesyge, forårsaget af Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici, opstår i varmt vejr, og gulfarvning, visnen og slippe af blade. Look for visnen, der påvirker den ene side af anlægget først og bevæger sig opad, som det skrider frem. Nogle kultivarer vise større modtagelighed over for sygdom, så køb sorter forsynet med betegnelsen "F," der markerer resistente sorter. Rotere tomat afgrøder ud af det ramte område i fire år.

Verticillium visnesyge, forårsaget af Verticillium albo-atrum og Verticillium dahliae, har symptomer svarende til Fusarium visnesyge, medmindre det sker under køligt vejr og påvirker hele planten, snarere end en side. Køb resistente planter--markeret med et "V"-- og praksis god vekseldrift. Undgå at bruge nogen planter af familien Solanaceae, som omfatter peber og kartofler, på det samme sted i fire år.

Ødelægge skadedyrsangreb

Ødelægge skadedyrsangreb føre til gulfarvning af blade. Tomatplanter kan vises ernæringsmæssigt mangelfuld, visne i dag, komme sig om natten og vises langsom til at inddrive. Planter kan blive hæmmet eller dø. Har din jord kontrolleret før plantning, hvis det er muligt. University of Florida IFAS udvidelse også anbefaler stikprøver af nematoder mod slutningen af vækstsæsonen, hvor nematoder kan være mere talrige. Din lokale Udvidelse agent kan rådgive dig om at indsamle og indsende jordprøver. Rotere tomater med et cover vinterafgrøde, majs eller en anden nonhost plante til at reducere bestandene af nematoder. Vælg tomater mærket "N" for resistente sorter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com