Sten, som anvendes af Pueblo mennesker

October 20

Sten, som anvendes af Pueblo mennesker

Indfødte New Mexico arkitektur har ændret sig markant gennem årene. For eksempel, Acoma pueblo eller "Sky City" er generelt anses for at være den ældste kontinuerligt beboede bosættelse i USA. Et besøg til afvikling giver en nyttig indsigt i, hvordan nogle typer af præcolumbianske boliger blev bygget fra grundlæggende klippevægge. Kun efter ankomsten af de spanske bosættere Pueblo indianerne lære at konstruere boliger fra mudder mursten.

Før Adobe

Før der var adobe, udskårne nogle af oprindelige folk i New Mexico små værelser fra naturlige luftlommer, beliggende i de bløde vulkanske klippe ansigter. Ligger for det meste i og omkring Bandelier National Monument i det nordlige New Mexico, er disse cliff boliger af særlig interesse for både arkæologer og nysgerrige besøgende. Ikke for langt væk i Mesa Verde NP i det sydlige Colorado findes der en anden type af præcolumbianske bygning, opført i remote alkover midt stejle sandstensklipper.

En indlært færdighed

Efter ankomsten af spanske sydvest i 1500 og 1600-tallet begyndte Pueblo indianerne at bruge lidt avancerede metoder til at bygge et hus, lodge eller kirke. Den grundlæggende byggeklods i denne nye teknik blev den solbeskinnede, ler mursten, spanske kaldet adobe. Denne metode havde været anvendt i Mellemøsten og Afrika i tusinder af år, men var ny i Pueblo indianerne, som boede det meste i hvad der nu moderne New Mexico. Ifølge den Online etymologi ordbog, ordet adobe stammer fra den gamle egyptiske og refererer til en mudder mursten.

Adobe klodser

Adobe sten er byggestenene i traditionelle adobe konstruktion. Mursten er lavet af mudder og halm blandinger. Når blandes grundigt, byggemateriale hældes i firkantede forme og derefter bagt i solen. Når Murstenen er grundigt tørret, kan så det bruges til at konstruere en bygning. Den typiske størrelse af en mursten er en fods kvadrat med tykkelse på ca 3 1/2 inches eller bredden på en 2 af 4. Mursten skal foretages i de varmere måneder når dagtimerne sollys er intens og nat tid temperaturer holde sig over frysepunktet.

Bygning med Adobe klodser

Når nok sten er lavet til at fuldføre en struktur, kan byggeriet begynde. Først, en fond er oprettet. Historisk, stenfundament blev dannet for at støtte opbygningen, men i dagens moderne verden mange traditionelle adobe hjem sidder på et betonfundament. Samlet set er adobe konstruktion en enkel proces, hvor hver væg er fremstillet af soltørrede mursten mortared med våde mudder og halm mix. Som i moderne murværk, mursten er forskudt og åbninger er lavet for rustikke vinduer og døre. Dør og vindue overskrifter er lavet af robust træ tømmer, og tagene indebære normalt mere timbers toppet med letvægts byggematerialer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com