Hvad gør man hvis din plante pauser i din have

April 30

Undertiden bryde plante stykker--stængler, Stokke eller lemmer--ud. Årsagerne kan ligge fra kraftig vind og menneskelige fejl, men resultatet er det samme. Løsning til et brudt anlæg afhænger af en række faktorer, herunder slags plante, sværhedsgraden af skaden og tid på året.

Graden af skader

Vurdere graden af skader. Et træ opdelt af lynet kan ikke reddes. Et træ, der mister en legemsdel i en storm kan sandsynligvis blive gemt ved hjælp af en træ kirurg. Et godt rodfæstet flerårig skåret af en streng trimmer vil sandsynligvis regrow fra sine rødder.

Type anlæg

Etablerede eksemplarer--er uanset om de er enårige, stauder, buske eller træer--nemmere at gemme end mindre etablerede planter. Hvis en vigtigste stammen eller stammen har været afskåret, skære ned nogen andre beskadigede vækst. Vand og befrugte anlægget og observere i flere uger for tegn på ny vækst.

Stiklinger

Hvis en plante synes at være alvorligt beskadiget og kan ikke overleve, kan det være muligt at tage stiklinger fra den afhuggede del og rod dem for at påbegynde en ny plante. Dette er især tilfældet med nåletræ stiklinger fra buske og stængelstiklinger af nogle stauder, som pelargonier.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com