Hvordan til at trimme Fortnight liljer

November 3

Fjorten dage liljer har det botaniske navn af Dietes iridioides og også gå ved deres almindelige betegnelse af afrikanske iris. De vokser i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 8-10, hvor de er evergreens. Blomsterne vare kun én dag, og vises i foråret og sommeren, vise sværd-formede kronblade. Trimning to uger liljer er anderledes end trimning andre liljer, især med hensyn til blomsten stilke. Årlige trimning til neaten anlægget er påkrævet.

Instruktioner

•Undersøg fortnight lily plante dagligt, når blomstrende påbegyndes og identificere de visne blomster. Trim kun visne blomst hovedet ud stængler ved at skære dem 1/4 tommer under den visne blomst med håndsakse. Gentag denne proces, dagligt eller hver to dage i hele efteråret.

•Undersøg fortnight lily i midten til sent forår og finde nogen frø bælg, som er rund papery projektioner i toppen af stænglerne. Skære frø bælg off 1/4 tommer under den base, ved hjælp af håndsakse direkte næringsstoffer og vand til rodsystem til at udvikle nye vækst.

•Wait indtil januar til at udføre større beskæring af fjorten dage lily. Kig på løv nær bunden af anlægget, som typisk er døde og brun. Samle op de døde blade i den ene side og skær dem i nærheden af jord linje ved hjælp af håndsakse. Arbejd din vej langs omkredsen af anlægget til at fjerne de resterende døde blade.

Tips & advarsler

  • Hvis Vintertemperaturen falder til 25 grader Fahrenheit, øvre blade og stilke af to uger lily typisk dør tilbage men rødderne er stadig i live. Skære alt over jorden blade ned til 3 inches bruger sakse og lilje vil regrow i foråret.
  • Ikke skære blomsterstilke tilbage til jorden efter blomsterne fade som du gør for andre typer af lily planter. Doing så stopper anlægget fra producerer blomstrer og kan endda indvirkning blomstrer det følgende år.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com