Plantning og afstande

November 4

Plantning og afstande

Kræver tilstrækkelig plads til at vokse og producere frugt, blomster og grøntsager. Men afstanden mellem planter er ikke så vigtigt. Ordentlig Rækkeafstand og frø dybde er lige så vigtig som den afstand, du forlader mellem enkelte planter. Hver plante har sin egen individuelle behov, der skal tages i betragtning.

Frø dybde

Frø dybde henviser til hvor dybt du plante frøene i jorden. Selv om hver plante adskiller sig i sine spiring præferencer, som regel plante frø i en dybde af to til tre gange diameteren af frø. Fine frø, såsom gulerødder eller rødbeder, har brug for en let tildækning af jord til at sikre anlægget. Plantning frø for dybt kan resultere i frø ikke at have nok lagrede fødevarer til at støtte anlægget, før det når sollys og producerer sin egen. Frø plantet for grundt kan spire hurtigt og visne bort med de første stråler fra solen.

Transplanterende planteforædlingsmateriale

Transplant planter til deres oprindelige plantning dybde, medmindre instrueret ellers af børnehaven. Tomater er en undtagelse fra reglen og kan plantes dybere. Tomat planter form rødder langs stilken, hvis begravet i jorden. Mange foretrækker at plante tomatstiklinger, således at kun øverst 4 inches er over jorden for at fremme god rod dannelsen.

Afstand i rækker

Afstanden mellem enkelte planter, der dyrkes i en række er beregnet til at give planten plads til blade og frugt uden at forstyrre nærliggende planter. Det giver også mulighed for hvert anlæg til at modtage sollys skal trives. Selvom det er fristende at plante dine grøntsager tættere end anbefalet, for optimal udbytte, skal du følge vejledningen på pakken af frø.

Afstand mellem rækkerne

Afstanden mellem rækkerne er beregnet til at tillade lethed af pleje af dine grøntsager. Generelt dette giver plads til planten til at vokse og giver plads til dyrkning med en have rorpind eller hånd rorpind. Hvis du ikke planlægger at dyrke jorden, eller ønsker at gøre det med en haven hakke, kan afstanden mellem rækker forkortes med cirka en tredjedel.

Højbede

Højbede er en undtagelse til reglerne. Selvom du skal stadig følge frø dybde og afstand mellem enkelte planter, kan du ignorere afstanden mellem rækkerne når havearbejde i et højbed. Plant flere rækker til den samme afstand som afstanden mellem planterne. For eksempel, plante bønner 4 inches fra hinanden i alle retninger. Planter, der dyrkes i højbede oprette en tæt baldakin af løv, kvælning ud ukrudt og bevare fugt. De heller kræver ikke dyrkningen som Jorden forbliver løs og brugbar.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com