Hvordan man dyrker Scotch Bonnet peber uden for

November 16

Hvordan man dyrker Scotch Bonnet peber uden for

Scotch Bonnet peber er et af de varmere sorter af chili peber, men kombinere deres varme med en frugtagtig smag, der gør så meget populære til kulinariske brug, især i saucer. Scotch Bonnet peber eller bare Scotch huer, er lille, afrundet og knudrede udseende peberfrugter og er ofte forveksles med habaneros, men i modsætning til deres mexicanske fætter, er de mest almindelige til Caribien og især populær i jamaicanske retter. Skotsk huer vokse godt ud af døre; de har brug for en masse af lys virkelig fremgang, men er relativt lav vedligeholdelse ellers.

Instruktioner

•Pack din tørv Potter med pottemuld mix og placere en Scotch Bonnet frø kun 1/4-tommer dybt i toppen af hver pot. Vand frøene og anbringe dem i en fuld-sol, lav vind placering under en haven cloche i det tidlige forår til at få din Scotch Bonnet frø startede tidligere. Cloche vil hjælpe med at holde frøene, varm og beskyttede udendørs.

•Work omkring 3 til 4 inches af kompost eller alderen gødning til den øverste jord i haven hvor du vil i sidste ende plante Scotch Bonnet peberfrugter. Dette vil give jorden spiring tid (op til 6 uger) og et par uger til korrekt optage komposten eller gødning før du overfører udplantningsplanterne.

•Kapacitet gryder dagligt for at holde dem fra udtørring, men undgå overwatering eller at gøre gryder klæg. De bør være lidt fugtig, ikke klæg.

•Transplant planter i 4-tommer diameter seedling pots når anden sæt af bladene er opstået--omkring 2 til 3 uger efter spiring. Hele tørv puljen kan plantes i større sætteplante puljen at undgå at forstyrre de fine rødder.

•Hold udplantningsplanter i deres fuld-sun position og under cloche for at opretholde en varm og beskyttet miljø og at holde skadedyr. Når de unge peber planter begynder at vise rødder gennem bunden af seedling pots, er det tid til at sætte dem i den havejord.

•Dig et hul omkring en tomme bredere og så dybt som sætteplante pot er høj i de havejord. Støtte bunden af Scotch Bonnet peber i den ene hånd, som du vælter sætteplante pot og forsigtigt fjerne den fra planten.

•Sæt dem afslappet plante ind i den forberedte hul og omhyggeligt fyld i jorden og klappe det ned til sikker anlæg i position. Vand jorden godt og sætte cloche over den nyligt transplanterede peber. Planterne skal være ca 18 til 24 inches fra hinanden i haven.

•Kapacitet dagligt, eller hvis der er meget varmt vejr, to gange dagligt. Holde planterne under en cloche for, så længe de vil passe. Scotch Bonnet peberfrugter er langsommere til blomst og frugt end andre populære chilier, som cayenne, så forvente at vente et par måneder før at se spirende aktivitet på den varme grød.

•Harvest peber når grøn for en tarter chili eller vente for dem at rødme eller gå hvidlig guld for fyldig smag.

•Winterize Scotch Bonnet peberfrugter i kolde klimaer under en cloche eller jute at undgå frostskader.

Tips & advarsler

  • Plantning Scotch Bonnet peberfrugter i Potter først giver dig mulighed at plante tidligere end hvis du plantet direkte i jorden. Hvis du ønsker at plante frøene direkte ind i haven, vent indtil midten af foråret.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com