Hvornår kan jeg genplante en Gardenia Bush?

March 30

Hvornår kan jeg genplante en Gardenia Bush?

Gardenias kan vokse til store buske og kan være nødvendigt at blive transplanteret fra en container plante i haven. Disse planter er blevet en sydlige ikon i USA, blomstrer fra midten af foråret ind i sommeren. De trives i varme og fugtighed.

Timing

Køligt vejr, er i foråret eller efteråret, det bedste tidspunkt at genplante en gardenia bush. Gardenias kræver fuld sol til let skygge og vil Sure, veldrænet jord. Teste jorden for pH-niveau. Hvis det ikke er sure nok, tilføje svovl for at bringe syreindhold på mellem 5,0 og 6,0.

Genbeplantning

Grave et hul så dybt som rodklumpen og kun dobbelt så bred. Ændre dårlig jord med nogle kompost. Fjerne gardenia fra sin gryde og læg den i hullet. Fyld hullet halvvejs med jord og vand i, så vandet kan løbe helt ned i jorden. Udfylde resten af hullet med jord og vand igen.

Pleje

Om sommeren, anvende en 2 - 4 tommers lag barkflis at holde rødderne cool. Gardenias behøver 1 tommer vand pr. uge og en basisk vegetabilske fødevarer i vækstsæsonen. Prune tilbage i foråret for at fremme nye bloom samt omforme bushen.

Insekter og andre skader

Gardenias er modtagelige for skadelige insekter såsom bladlus, melhårede bugs og thrips. Hvis skader opstår, spray på en økologisk insekticid sæbe. Andre gardenia lidelser inkluderer bud drop og gule blade.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com