Hvorfor er blomster, der blomstrer om natten for det meste hvide i farven?

December 5

Dyr er ofte beskrevet som værende temperaturprofil eller natlig i deres aktiviteter. Planter, også kan forsøge at tiltrække natlige skabninger for at lette bestøvning af deres blomster. Med ingen lys, eller måske nogle fra en illuminerede månen, dyreriget har brug for nogle bistand til at se eller lugte de nat-blomstrende blomster. Tag en spadseretur i haven om natten og du snart indse, at enhver hvid-, grå- eller sølv-farvet objekt er nemmere at se. En forførende duft også fanger din opmærksomhed.

Tiltrække bestøvere

Mens nataktive insekter eller dyr som kan flagermus har specialiserede organer eller midler til at se i mørke, hvidt eller bleg-farvet blomster er meget nemmere at se og navigere end mørk-farvet. Nat-blomstrende planter blomstrer frigiver også, men ikke altid, en duft at fange opmærksomhed af natlig bestøvere. Flagermus, for eksempel, har tendens til at flokkes til blomster med en frugtagtig eller gærende aroma. Møl besøg duftende blomster eller dem mangler duft. For alle bestøvere er belønningen spiselige nektar.

Nat-blomstrende planter

Blomstrende tobak, baobab, angel's trompeter, Mælkevejen træ, nat - blooming cereus, nål blomst træ, saguaro kaktus, petunia, hosta og visse sorter af nat-blomstrende dag liljer er eksempler på plantearter, som blomstrer om natten med hvide blomster. Mens disse planter kan stadig vise deres åbne blomster i dagtimerne, det er ikke indtil sidst på eftermiddagen eller skumring gør deres lokkende duft bliver synlige. Det falder sammen med aktivitet mønstrene af Vælg nataktive insekter eller dyr.

Andre funktioner, blomst

Udover at være duftende eller hvide i farven at tiltrække befrugtere, kan flower størrelse og struktur gavne bestøver. Nogle plantearter er afhængige af én bestøver art eller typer af væsner med lignende behov. Møl har ofte lange Snabel, som er ligesom en mager tungen. Møl-bestøvet hvide blomster har ofte lange rørformede blomster til at imødekomme møl fodring. Nål blomst træet er bestøvet af hawkmoths i dets native Central- og sydamerikanske skov levesteder. En bred, flad blomst kan gøre det lettere for møl til jord. Bat-bestøvet blomster på gren tips eller Dingle så flagermus kan svæve mens du besøger blomsten. Baobab-træet blomstre gør et mønstereksempel.

Manglende bestøvning

Gartnere dyrke en bred vifte af planter, mange ikke hjemmehørende i deres region. Planter, der udviklede et forhold med et bestemt insekt eller dyrearter at lette blomst bestøvning om natten ofte ikke kan give frø uden for deres native levesteder. Medmindre et andet væsen i haven overtager bestøvende, en nat-blomstrende plante kan producere blomster til at nyde, men ingen frø kan nogensinde udvikler. En dedikeret gartner skal hånd-bestøve sådanne blomster, efterligne væsen som med en tungelignende piberenser eller en lang-håndtag børste til at nå blomstrer i høje grene.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com