Etårige planter vs stauder

December 17

Etårige planter vs stauder

Etårige planter er planter, der lever for en vækstsæson. Stauder live fra det ene år til næste. Selvom stauder mister deres blade og gå dvale om vinteren, de vokser og blomstrer det følgende år. Plantning en seng af stauder har kun gøres en gang, mens en seng af enårige skal genplantes hvert år.

Omkostninger

Da stauder tage længere tid at blomst, planteskoler og planteavlere nødt til at holde dem vokser i mere end et år før de sælger dem. At ekstra tid betyder, at de koster mere. En 1-gallon gardenia, for eksempel koster mellem $6 og $10 fra 2011. En 1-gallon petunia, en årlig, koster omkring $3. Etårige planter sælges ofte i lejligheder og i seks pakker, mens stauder ikke er. Frø af begge koster ca det samme. Vælg et par stauder, og Udfyld derefter haven sengen med etårige planter, der vokser og blomstrer hurtigt.

Hårdførhed Zone

Da stauder live fra år til år, skal sorten du vælger være tilpasset til din amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed Zone at leve gennem vinteren og blomstre næste år. Det er ikke et problem med etårige planter, som de lever kun for én vækstsæson. Med enårige, overveje at vækstsæsonen længde. I lavere hårdførhed zoner er vækstsæsonen normalt kortere. Hvis det er tilfældet hvor du bor, skal du starte etårige planter fra frø omkring to måneder før den gennemsnitlige datoen for den sidste frost i foråret. Transplantation ind i haven når vejret bliver varmere.

Cool og varme sæson blomster

Nogle stauder, såsom pæoner, har brug for en kold hvileperioden. Andre, vil ikke såsom canna, tolerere koldt vejr. Vælg stauder, der klarer sig godt i dit område. Hortensiaer skal fugtig jord og kølige temperaturer. Nogle etårige planter vokse bedre i køligere vejr, inden sommervarmen ankommer. De kaldes cool-sæson enårige og omfatter stedmoderblomster, snapdragons og lager. Andre enårige trives i dagtimerne temperaturer er 80 grader og ovenfor. Disse er varm-sæson enårige og omfatter morgenfruer og zinnias.

Frugter

De fleste frugter er stauder. Selv om jordbær vil bære frugt de første år, give de fleste andre stauder, hindbær og brombær, en bedre høst efter det andet år. Frugter, der er etårige planter omfatter vandmeloner, cantaloupes og andre meloner.

Grøntsager

Asparges, tomater og artiskok er alle flerårige grønsager. Tomater er frost bud og live ikke fra år til år i koldere klimaer. Bortset fra tomater, disse grøntsager tage et år eller så for at få etableret og bør ikke være høstet indtil efter det andet år. De fleste grøntsager er enårige. Selv i varme klimaer starter de dør i efteråret. Cool sæson årlige grøntsager omfatter bladgrøntsager, salat, ærter, kål og broccoli. Varme sæson årlige grøntsager omfatter majs, bønner og peber.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com