Hvad er en juvel ukrudt?

December 19

Hvad er en juvel ukrudt?

De orange blomster af jewelweed (Impatiens capensis) synes at funkle Når sollyset rammer dem, især når de er våde med dug. Jewelweed, også kaldet plettet touch-me-not, er en årlig blomst, der producerer nok frø hvert år for at generere nye kolonier af planten følgende vækstsæsonen. Jewelweed har forskellige landskabspleje applikationer, og det er en naturligt hjemmehørende arter i hele dele af Nordamerika.

Identifikation

Jewelweed vokser mellem 2 og 5 fod høj, med skrøbelige stængler og blade så længe som 5 inches. Blomsterne ligner små cornucopias, ifølge Missouri botanisk have. De dukker op på tynde stilke fra juni til September, dinglende fra anlægget. Blomsterne er orange eller en gul nuance af orange, med en flecking af rød-brune pletter. Blomsterne give en frø kapsel, der, når den er moden, åbner og spreder frø på selv den mindste berøring.

Geografi

I Canada vokser jewelweed fra Alberta mod øst til Newfoundland. Arten findes i hele Østen, så langt sydpå som Florida. Den vestlige række jewelweed strækker sig ind i Texas, bemærker de "nationale Audubon Society Field Guide til vilde blomster: Eastern Region." Jewelweed vokser også i dele af Pacific Northwest. Almindeligt forekommende på fugtige steder i skove, vokser jewelweed i vådområder samt, hvor det kan danne kolonier, der breder sig over et stort område.

Vækstbetingelser

Shady websteder understøtter væksten af jewelweed, men det er også godt i solrige steder. Planten overlever selv når dens rødder er under vandet under oversvømmelser i perioder så længe som to uger, bemærker Illinois Wildflowers hjemmeside. Jewelweed fungerer bedst i fugtig, humusy jorden. Jewelweed hopper tilbage fra gentagen slåning.

Bruger

Udnyt jewelweed's forkærlighed for fugtige områder ved at plante det i disse lavtliggende steder på din ejendom, der aldrig synes at fuldt tørre ud. Bruge det som et bunddække nær søer og sumpe. Jewelweed fungerer godt i skygge haver og oprindelige plante haver. Kolibrier vil besøge blomster, især de ruby-throated arter. Humlebier og honningbier også strømmer til jewelweed blomster. Indianerne brugte sap de indkøbte fra blade og stilke til at lindre kløe, forbundet med udsættelse for poison ivy, bug bider og brændenælder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com