Regler til følge for Teak træ dør design

May 2

Regler til følge for Teak træ dør design

Du kan opbygge en smuk, hård og langvarig dør med teak. For styrke outranks det eg, et andet træ kendt for holdbarhed og sejhed. På andre tests--hårdhed, modstandsdygtighed over for bøjning, stabilitet og modstandsdygtighed over for komprimering--rækker det omkring det samme som eg. Teak excellerer i modstandsdygtighed over for fugt. Sejlbåde 25 år og derover, der har usminkede teak dæk stadig brugbar og attraktiv. Som byggemateriale vedrører teak's én ulempe, velkendt blandt møbelsnedkere, dets generelle sejhed og sit høje procentdel af naturlige olier. Det sløver hurtigt savklinger og andre skæreværktøjer. Når du accepterer denne begrænsning, kan du designe og bygge med teak på måder, der trækker på dens positive egenskaber.

Efterlade overfladen ufærdige

Når du designer døre ved hjælp af andre træsorter, skal du planlægge tidligt om, hvordan du vil behandle overfladen af træ og derefter design mod herpå. Træsorter som fyr og aske, for eksempel, vil altid drage fordel af en beskyttende belægning, selv i indendørs applikationer. Mens du kan lak eller urethan teak, du kan også lade det ufærdige. Over tid – flere måneder til flere år, afhængigt af ved eksponering--det vil gradvis lysere til en attraktiv sølv grå og derefter forblive sådan i år mere. Mange arkitekter bruge ufærdige teak døre og eksterne trim i high-end moderne design.

Drage fordel af konsekvente korn

Mange træsorter variere betydeligt i farve og korn. Hickory, eksempelvis varierer kraftigt i farve og korn både fra stykke til stykke og inden for et enkelt stykke. Medmindre du udtænke nogle organisering ordning, vil en hickory døren med sin store variationer fra ét stykke til en anden se meget rustikke. Men når du bygger med teak, med dens usædvanligt konsekvent korn med lille farvevariation fra ét stykke af tømmer til det andet, du skal gøre meget lidt planlægning. Du kan blot lægge ud de stykker, der vil gøre op en dør, arrangere dem på en måde der behager dig og derefter lime dem sammen. Teaks karakteristiske ensartethed af korn mønster og farve også kan du foretage en udskåret dør uden at skulle bekymre sig om hvad nye farvevariationer og mønstre udskæringen vil afsløre.

Brug Teaks styrke

En hoveddør indsatser med én eller flere ruder har flere fordele sammenlignet med en massiv træ dør. Envejs glas, for eksempel, kan du se uden at blive set. Med mange woods, men har du til at designe for vægten af glasset og styrke begrænsninger af træ. Mere glas, jo svagere døren. Med teak, kan du designe en dør med et stort glas lys og smalle teak grænser uden at gå på kompromis styrke. Du kan også skære dybt ind i teak og stadig har tilstrækkelig styrke til at sikre stabilitet.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com