Gør potning jord påvirke planternes vækst?

July 15

Gør potning jord påvirke planternes vækst?

En pottemuld eller mix bruges til planter i containere, som altankasser, krukker og hængende kurve. Det indeholder de elementer, der er afgørende for sund vækst af planter, ikke der ellers let tilgængelige i potter. Specifikke ingredienser--som sphagnum, vermiculite og kompost--give elementer såsom væskeophobning; luftning eller luftstrømmen; og ernæring. Disse elementer fremmer sund rodvækst, som til gengæld producerer bountiful blomstrer og løv.

Væskeophobning

Vand, afgørende for anlægget overlevelse, er vanskeligt at bevare i potter. Det fordamper hurtigt eller afløb gennem container jord og puljer i bunden, hvor det kan forårsage root rot og plante forfald. Ingredienser tørv og sphagnum mos (opløste materiale fra våde områder), som er tilgængelige i god kommercielle potning mix og hjemmelavet dem, påvirke væskeophobning. De forhindrer afstrømning af tilbageholdelse af vand i jorden, leverer alle rødder med tilstrækkelig fugt.

Beluftning

Mineralske aggregater, som perlit og vermiculit, påvirke planternes vækst ved at levere beluftning gennem jorden. Disse vulkanske klipper aggregater indeholde store porer, eller åbne rum, der efterhånden fyldes med luft. Denne luftning, så afgørende betydning for sunde rodvækst, findes ikke i almindelig jord, som i containere, er tung og kompakt. I modsætning til almindelige jord levere potning mix med vermiculit eller perlite rødder med væsentlige cirkulerende luft.

Ernæring

Ernæringsmæssige ingredienser i pottemuld påvirke planternes vækst af fodring planter de næringsstoffer de har brug for sunde rodudvikling og levende blomster og løv. Kompost er den ingrediens, der leverer nogle af de essentielle næringsstoffer: nitrogen, som fremmer bladgrøntsager grønne vækst; fosfor, som fremmer god rødder og udvikling af frø; og kalium, som fremmer kraftige vækst og modstandsdygtighed over for sygdomme. Vermiculit, ud over at give beluftning, også leverer små mængder af magnesium og kalium.

Kommerciel og hjemmelavet jord

Gode kommercielle potning jord er tilstrækkelig til at påvirke sund plantevækst, men mange gartnere med års erfaring at eksperimentere med forskellige blander lave deres egen. Havearbejde forfatter og jord videnskabsmand Lee Reich gør hans egen potning mix, tilføje ekstra aggregater for planter, der ikke kan lide for meget fugt og sand til at tilføje vægt til støtte for toptunge planter. Han blander to gallon hver af sphagnum, perlite, kompost og god havejord, som haven kalk, sojaskrå, rock fosfat og tang måltid, at gøre sin egen vokser medium.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com