Calamondin formering

June 11

Calamondin træ er nyttige som både en spiselig frugttræ og en pryd modellen. Formering er let og normalt indebærer plantning frø eller rode stængelstiklinger. Disse citrustræer, som stammer fra Kina, er hardy træer og tolerere en række jordbundsforhold, men ikke kan tåle frost. Calamondin frugt er ikke så almindeligt i amerikanske købmandsforretninger som andre citrusfrugter produkter, men træerne tilbyder alsidighed hjem tobaksavleren, der tjener som attraktive potteplanter buske og producere nyttige, spiselige frugter.

Frøformering

Calamondin frø vil producere frugtbærende træer senest to år efter plantning. Det er let at vokse træet af frø, forudsat at dyrkningsmediet holdes fugtig og temperaturer er varm. Stiklinger udplantes udendørs ved starten af regntiden. Ellers, de bør modtage masser af kunstvanding, når de først er plantet. Jord sengen for frøplanter bør være godt dræning og ændret med kompost. Vand dagligt for at holde jorden fugtig. Plante planter i krukker, evt en mindre model, som calamondin er en kompakt arter. To år senere, med eller uden bestøvning, vil træet producere frugt.

Stiklinger

Stængelstiklinger er en fælles, let metode til formering. Korte segmenter af nye vækst er skåret fra den modne plante og placeret i jorden. Den afskårne ende kan være dyppet i rode hormon for bedre resultater. Holde stiklinger fra udtørring er afgørende i denne proces. Stiklinger kan nå 2 fødder i højde 10 1/2 måneder, hvilket gør dette til en effektiv formeringsmetode, der bruges ofte af kommercielle bedrifter.

Pleje

Unge calamondin planter har brug for masser af sollys og fugtighed tidligt i livet. Et delvist skyggefuldt sted er passende så godt, men de tåle ikke kulde. Calamondins trives i virkeligheden ikke, når temperaturen falder under 55 grader Fahrenheit. De foretrækker en vifte af 70 til 90 F. Når anlægget er etableret, skal jorden tørre ud mellem vanding. Træer reagerer godt på en langsom frigivelse, citrus gødning i det tidlige forår. De vil frugt og blomster året rundt starter på to år.

Høst og anvendelser

Moden og klar calamondins er gul til orange og fast at røre. Brug disse sure citrusfrugter i drikkevarer, skaldyr, desserter og kødretter. De var engang almindeligt anvendt på samme måde som citroner og limefrugter, tilføje syreindhold til drinks og kulinariske retter. Du kan også bruge frugt for at bevare, bejdsning og saucer og chiffon pie. Frugten tager et helt år til at modnes og kan være til stede sammen med de aromatiske blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com