Støj barriere planter

January 24

Støj barriere planter

Støjbekæmpelse har fået opmærksomhed i design af offentlige veje, som bybefolkningen øge, og veje gå tæt på beboelseskvarterer. Plantning er indarbejdet med støjskærme for æstetiske værdi--visuel kvalitet har en effekt på vores opfattelse af støj. Tilpasse nogle af strategierne i hjemmet til en mere fredelig akustisk miljø.

Solid støj barrierer vs planter

Planter påvirke ikke støjniveauer detectably. Feltstudier fundet, er der ingen forskel i decibelniveauer bag en bred barriere af planter i sommer eller vinter. Solid støjskærme blokere ikke støj helt, men kan reducere det fem til 10 decibel. Dette kan betyde forskellen mellem støj af en traktor-trailer og en bil. Støj barriere har at være stive og tætte at opnå denne reduktion, vejer omkring 4,1 lbs. per kvadratfod. Jorden volde passer denne specifikation, beton, murværk blok, mursten, træ og metal.

Planter og æstetik

Din opfattelse af støjreduktion er delvist relateret til ikke-akustiske faktorer. Æstetik har indflydelse; støjskærme er bedømt som ineffektiv når folk ikke kan lide at se på dem. Dette gør visuelle kvalitet et signifikant problem i støj barriere design, og planter har stærke æstetiske fordele. California Department of Transportation (Caltrans) kan lide at integrere planter med støjskærme, fordi de også hindre hærværk--især graffiti--reducere livscyklus forbedring omkostninger og byggeri, og hjælpe med at få Fællesskabets accept.

Planter og volde

En jorden berm er den vigtigste komponent i en plantet støj barriere, som det er faktisk en solid væg. Blandet plantninger af løvfældende buske og stedsegrønne træer med løv udvide til jorden kan absorbere og aflede lyd, men ikke så pålidelig som en solid barriere. Lyden er dæmpet, hvor jorden dækker, såsom græs græs, der bruges, mens lyden vil Prelle asfalterede overflader.

Støjskærme i hjemmet

Plantning til at screene kilde til støj har psykologisk værdi; lyden vil blive opfattet som mere fjernt. Typerne af planter er ikke så vigtigt som den måde de er kombineret med andre funktioner. I en bolig landskab, kan en blanding af tætte beplantninger, volde, hegn og massive vægge kombineres for at beskytte miljøet mod forstyrrende støj. Disse små tiltag vil forbedre kvaliteten af din egen akustiske omgivelser.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com