Hvordan man kan skære kurver med en båndsav

February 25

Hvordan man kan skære kurver med en båndsav

Amatører og professionelle Træsektoren både kan finde flere anvendelsesmuligheder for en båndsav. Udover at være den bedste bænk redskab til at gøre hak og skære tynde skiver, er det den eneste--hvis du medtager rulle så som en variation - der vil skære kurver i træ. Hvis kurver er komplekse eller skarp, skal du passe maskinen med et tyndt blad, som præsenterer et potentielt problem. Jo tyndere blade, jo mere sandsynligt er det at bøje som du ændre retningen af træ, og som kan påvirke nøjagtigheden af snittet.

Instruktioner

•Indstil op båndsav i et veloplyst placering. Mange modeller leveres med lys vedhæftede filer, som du kan justere for maksimale belysning af arbejdsområdet. Hvis du har en bænk-mount model, sæt den på en anlægsflade, således at du kan stå over tabellen arbejde uden bøjning.

•Åbn dækslet til blade. Løsne spændinger mellem ruller ved at dreje justering håndtaget mod uret. Slip en 1/2-inch klinge på rullerne med tænderne vender mod forsiden af maskinen. Spænd dem til spændingen angivet i saw's instruktionsbog. Bandet savklinger kommer i forskellige længder, så køb en, der passer til din maskine.

•Mark disposition af kurven du ønsker at skære på stykket træ. Fjerne hegnet fra tabellen sav, så Tænd maskinen. Feed træ langsomt ind i blade, holder det på begge sider med begge hænder. Vinkel træ så vingen er parallel med den første del af dispositionen.

•Når træ gennem bladet langsomt nok til at opretholde kontrol, men hurtigt nok for at forhindre saven fra vibrerende og ødelægger snittet. Vende træ efter behov for at holde tænderne på konturen. Hvis klingen begynder at binde eller bøje, bakke op og flytte træet lidt til den ene side så klingen skærer sig ind i off-cut til at foretage en bredere kerf, eller hul. Derefter fortsætte langs konturen.

•Hold træ fast som du nærmer dig slutningen af snittet. Fortsat holde træet indtil klingen fremgår, for at undgå opsplitning eller bryde det i slutningen af snittet.

Tips & advarsler

  • Jo tykkere, træ er, jo mere sandsynligt bladet vil bøje, så gå langsomt.
  • Hvis du skærer meget snævre kurver på tykkere træ, skal du muligvis en tyndere klinge. Det vil være mere tilbøjelige til at bøje, men det også vil tillade dig at rotere træet mere skarpt.
  • Bære beskyttelsesbriller for at beskytte dine øjne. Hold hænderne på hver side af bladet--aldrig foran den.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com