Hvordan at vælge den korrekte temperatur til at vaske tøj

September 28

For at opnå de bedste resultater til at vaske tøj er det anbefales at bruge den hotteste vand muligt at beklædningsgenstandens kan tåle uden at krympe, fading eller ellers beskadige elementet. Mens dette ikke kan være de mest energieffektive, er det ofte det bedste valg for at få det maksimale udbytte fra vaskemidlet.

Instruktioner

Disse skridt bør tages, når du vælger den korrekte vandtemperatur til at vaske tøj

•Clothes bør være pre sorteret i bunker efter farve. Hvide og næsten hvide skal vaskes i de hotteste vand muligt. Klor blegemiddel kan også bruges. Tøj der er for det meste hvid med nogle farve skal vaskes i en separat belastningen med som poster. Disse emner skal ikke vaskes med klor blegemiddel at forhindre falmning. For det meste hvide tøj med nogle farve kan også vaskes i varmt vand, medmindre fading kan være et problem. I dette tilfælde bruger varme eller endda køligt vand.

•Pastel farver, lys udskriver, klud bleer og stærkt snavset babyudstyr kan også vaskes i varmt vand til effektivt at fjerne snavs og bakterier. Det er også bedst at vaske håndklæder, lagner og sengetøj i varmt vand til effektiv fjernelse af mikroorganismer og husstøvmider. Lagner og sengetøj, der har været udsat for sygdom og kropsvæsker bør også vaskes i varmt vand. Eventuelle resterende mikroorganismer og husstøvmider bør fjernes ved en varm tørretumbler cyklus.

•Dark farver, permanent presse og farveægte brights bør vaskes i varmt vand. Varmt vand er mindre rengøring end varmt vand, men er det bedste valg for farver, som de fleste farver bløder. Blødning er forårsaget når farver fra tøj farvestof lækager i vandet forårsager andre elementer til at misfarve. Denne type skade er undertiden irreversibel.

•Praktisk vand skal bruges til fine varer, lingeri og stoffer, der har tendens til at bløde eller køre. Køligt vand er også anbefales til iblødsætning protein pletter som blod, og for stoffer, der er let snavset.

Endelig, i de fleste tilfælde, koldt vand er bedst bruges til skylning. Varmt vand kan anvendes på lejlighed til at fjerne ekstra suds eller snavs. For mennesker med følsom hud og babyudstyr anbefales en anden skyl at fjerne alle spor af sæbe.

Tips & advarsler

  • Koldt vand er normalt ikke anbefales til at vaske tøj, da det ikke er så effektiv til at fjerne snavs. Mest pulveriseret rengøringsmidler ikke opløses i koldt vand og ofte efterlader et hvidt sæberester.
  • Varm eller kold vand vil normalt holde lyse farver lysere
  • For fedt og oliepletter, er varmt vand normalt anbefales.
  • Når du er i tvivl, når du vælger en temperatur, er det bedst at tjekke pleje etiketten til producentens anbefalinger.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com