Tomat plante blad sygdom

March 16

Tomater er en fælles haveplante, selv for dem, der har en gårdhave. De er nemme at dyrke, men er modtagelige for en række bakterier, svampe og virale sygdomme.

Bakterielle sygdomme

Bakteriel pletter og steder vises på blade og frugter af tomatplanter. Planter inficeret med bakteriel cankers visnesyge og hvide blister vises på frugt. Anvende kobber fungicid til den sats, af fabrikanten anbefalede kan bremse spredningen af infektion, men det vil ikke stoppe eller helbrede sygdommen.

Svampesygdom

Svampesygdomme forårsage misfarvede steder på bladene af tomatplanter. Steder kan forekomme vand-gennemblødt eller fedtet. Bruge en fungicid godkendt for tomater til den sats, der er anbefalet af producenten.

Rådner

Jord rot forårsager store sunkne pletter på frugten af tomatplanter, hvor frugten rører jorden. Tømmer rot inficerer planten jordbunden niveau eller på en node, forårsager planten visner og dør over det inficerede område vigtigste stilk.

Visnen

Fusarium visnesyge forårsager bladene på tomatplanter til gul og hænge. Som sygdommen kan skrider frem, de udviser bliver værre og anlægget dø.

Plettet gule blade er et symptom på Verticillium visnesyge. De nye skud visner og stængler bliver brune. Til sidst er hele planten defoliated og forkrøblede.

Forebyggende foranstaltninger

Fjerne og ødelægge syge plantedele og snavs fra omkring planter. Fjerne og ødelægge planter, stakes, strenge og ledninger i slutningen af sæsonen.Ikke vokse tomatplanter i samme område mere end en gang hvert fjerde år. Ikke plante i nærheden af andre modtagelige planter, agurker, meloner, peber, kartofler eller medlemmer af natskyggefamilien.

Undgå overhead vanding. Vand i de tidlige morgentimer at give planter tid til at tørre før solen sæt. Plads planter så de får tilstrækkelig luftcirkulation.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com