Hvid og Pink orkidéer

March 17

Hvid og Pink orkidéer

Orkideer betragtes af botanikere til at være den største blomstrende plante familie på jorden, med næsten 30.000 kendte arter. Orkideer er værdsat for deres karakteristisk formede blomster og gøre en dramatisk indflydelse på næsten ethvert hjem decor. Orkideer kommer i næsten alle tænkelige på grund af deres naturlige variation samt hybridisering farve. Der findes mange hvid og lyserød orkidé sorter på de fleste planteskoler og havecentre.

Bletilla

Bletilla slægten af orkideer er en lille gruppe, med kun ni arter inden for slægten. Opkaldt efter den attende århundrede spansk botaniker Don Luis Blet, er Bletilla orkideer hårdføre og typisk let at vokse, både indendørs og ud. De mest almindelige arter er Bletilla striata, som bærer op til 12 rosa blomster om sommeren. Der er også en sjælden hvid række Bletilla striata, der har gult på læber og hals af blomster.

Cattleya

Cattleya orkideer har længe været værdsat af blomsterhandlere og orkidé entusiaster både på grund af deres store, dramatiske blomster. Visse arter af Cattleya har trukket top dollar på grund af deres prisbelønnede blomstrer. Cattleya intermedia bærer tre til syv blomster, der kan nå 13 inches i diameter. De store blomster er lyse hvidt, og nogle sorter har lyserøde eller røde indvendige kamre. Opblomstringer af Cattleya mossiae har pjusket kanter med lys pink kronblade og dybere lyserøde indre læber. Cattleya schilleriana blomster er mindre i størrelse end de fleste Cattleya sorter. Den dybe lyserøde blomstrer opvejes af den lyse hvide i de inderste kamre.

Phalaenopsis

Phalaenopsis orkideer er også kendt som møl orkideer fordi deres store, flade blomster ligner den flyvende insekt. Phalaenopsis orkidéer blomstrer typisk når først om året, og blomsterne kan vare op til seks måneder, hvis anlægget er korrekt passet. På grund af de talrige hybridiserede versioner af Phalaenopsis kommer sorter af orkidé i en bred vifte af størrelser, farver og mønstre. De fleste børnehaver og hjem havecentre bære Phalaenopsis orkideer i forskellige nuancer af pink og hvid.

Vanda

Vanda orkideer er kendt for deres store, duftende blomster, der typisk kommer i blå eller lilla nuancer. Hvid og pink sorter af Vanda er tilgængelige, såsom Vanda coerulescens, en miniatureudgave af orkidé, der bærer hvide blomstrer med blå indre læber. Vanda luzonica har hvide blomstrer foret med et rosenrødt grænse og Vanda tricolor sport hvide blomster med dybe røde pletter og lyse fuchsia indre lapper.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com