Hvordan virker en brand?

April 5

Hvordan virker en brand?

Hvad er brand?

Brand er en combustive oxidation reaktion--en kemisk reaktion mellem iltmolekyler og enhver molekyler, der har potentiale til at tage på en ilt molekyle. Energi, i form af varme eller lys, er frigivet fra molekyler som reaktion finder sted.

Oxidation

Ethvert stof, der har potentiale til at oxidere til sidst bliver udsat for ilt. Og en oxidation reaktion kan forekomme uden brand--jern ruster, for eksempel-- og stadig beskrives som "brændende" i videnskabelig forstand. Uden brand imidlertid kan oxidation tage lang tid. Brand hastigheder op reaktionen dramatisk, men brand ikke kan opstå spontant. Visse betingelser skal findes først.

Ilt skal være gave

Ilt fra luften er tilstrækkelig til mange combustive reaktioner. Den mere ilt, der er til rådighed, jo større potentiale for forbrænding. Ren ilt udgør sådan en stor brandfare, at selv en lille flamme eller varme kilde kan forårsage et brandfarligt stof til at antænde.

Brændstoffet skal være nutid

Brændstof er et stof, der er forbrugt, eller oxideret, ved ilden. Brændstof kan være et solidt materiale, som træ eller papir. Eller det kan være en væske, som benzin eller petroleum. Brændbare gasser som naturgas og propan, er velkendte typer af brændstof. Antændeligt støv, som kornstøv eller mel, suspenderet i luften, er også brændbart. Ethvert stof, der vil oxidere vil også brænde, hvis betingelser er lige rigtige. For eksempel vil jern brænde hvis det er i form af fint støv. Stoffer som glas, der oxideres allerede, ikke kan oxidere yderligere og vil ikke brænde.

Varmen skal være gave til tænding

Sollys, friktion og elektrisk strøm er alle almindelige varmekilder, der kan forårsage en brand for at antænde. Varmen er, hvad der forårsager oxidation reaktion til at fremskynde. I videnskabelige termer katalyserer varme en reaktion.

Brand antænder og udsender varmeenergi som det brænder

Når nok ilt og varme kombinerer med brændstof kilde, opstår tænding. Når den indledende varmekilde har antændt branden, flammen skaber sine egne varme til forbrænding, og oxidation fortsætter i en kædereaktion. Branden vil brænde før en eller flere af de nødvendige komponenter er opbrugt eller fjernet.

Fire udsender lys energi som det brænder

Lysstyrken af flammen måske eller måske ikke være synlige for det menneskelige øje. En alkohol brand producerer for eksempel, en ekstremt varm flamme, der er usynlige. I flammer, der er synlige, er farven på flammen en indikator for varme og effektiviteten af forbrænding. Hvide områder af flammen er varmere end gul, gul varmere end rød. Hotteste flammen er blå. En blå flamme er den mest effektivt brændende flamme, hvilket betyder at den mindste mængde af brændstof undslipper forbrænding i form af røg eller sod.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com