Sort aske træ fakta

April 20

Sort Ask (Fraxinus nigra) er et medlem af familien oliven og tilpasser sig til kolde forhold. Ifølge det amerikanske Department of Agriculture har sort aske evnen til at udvikle sig i meget våde, næsten sjofel jord. Dette gør det muligt for fugtig landskaber. Fugle spiser frø af sort Ask, gør træet gavnlige for dyrelivet.

Størrelse og Form

Vokser til højder mellem 30 og 50 fødder, er den sorte aske en mellemstore aske arter. Trunk diameter kan være op til 12 inches. Grene på en sort aske nå opad, i modsætning til den hvide aske, som udvikler vandret fra stammen. Bladene på træet er af sammensatte karakter, med særskilte foldere knyttet til en central stilk danner hvert enkelt blad.

Bladene

De sammensatte blade af sort aske har vigtigste stængler vokser mellem 12 og 16 inches lang. Knyttet til disse centrale stængler er foldere formet som lance hoveder, vokser til fra 3 til 5 inches i længden. Der er så få som syv eller så mange som 11 Småbladene på hvert blad. Kanterne af disse brochurer har fine serrations langs deres grænser. Sort Ask-bladene er en mørkere nuance af grøn på deres øverste overflader, i modsætning til de lysere grøn farve af undersider. I efteråret, de slå en nuance af brun, selv om nogle kultivarer findes der ændres til gul.

Geografi

Den naturlige udbredelsesområde af sort aske strækker sig vest fra Newfoundland i sydøstlige Manitoba. I USA vokser træet mod øst fra Minnesota gennem New England. Det sydlige område ender i stater som Virginia, West Virginia, Indiana og Ohio. Sort Ask trives i våde skove og sumpet terræn i hele sortimentet. Sort Ask har en evne til at modstå stående vand flere uger men vokser bedst i godt afdrypning websteder. Denne kapacitet men gør det en god kandidat til områder med høj vandspejlet.

Andre karakteristika

Rodsystemet sort aske er lavvandet, hvilket gør træet modtagelige for blæser over i meget kraftig vind. Aske træer generelt lider af et sortiment af skadedyr og træ sygdomme, bemærker Lady fugl Johnson Wildflower Center. Træet nyder normalt en lang levetid, med nogle lever så længe 130 år. Mandlige og kvindelige blomster opstår på separate træer, med den kvindelige sort aske generere vingede frø, der kan blive rodet i landskabet. Uden kerner sorter er tilgængelige for landskabspleje brug.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com