Sådan gendannes hvidhed i gamle stof

April 27

Sådan gendannes hvidhed i gamle stof

Du kan tænke hvad de skal gøre med din dyrebare hvid linned, fordi det ikke ser bare som mousserende hvid som du ønsker. Du kan have flere overvejelser, når de konfronteres med sådan et dilemma. Du vil gerne bevare dit stof og også genoprette den sande hvidhed. Den metode, du vælger til deaI med dit problem vil afhænge af, både på typen stof og graden af misfarvning. Der er dog et par metoder, du kan bruge til at løse problemet. Når der beskæftiger sig med gamle tekstiler, er det nok bedre at bo med de gamle metoder, der er afprøvet, snarere end at bruge stærke kemiske løsning.

Instruktioner

•Vurdere stoffet og pletten. Hvis du er præsenteret med mulighed for at købe nogle vintage misfarvede hvide elementer, såsom duge til nedsat pris, kan det være værd at tage en chance for, at pletterne vil komme ud. Sættetid stof til et par timer i varmt vand og sæbespåner. Gnid forsigtigt for at hjælpe med at fjerne pletter. Skylles ren i varmt vand. Lægge stoffet flad og om muligt tør udenfor, for eksempel på en busk, ved hjælp af et hvidt håndklæde under stoffet til at beskytte den.

•Anvend en kommerciel enzym renere på specifikke pletter, der synes at være baseret på protein, for eksempel blod eller mad pletter. Enzym renere vil ikke arbejde på rust, og du bør ikke bruge denne type af renere på uld, nylon eller silke. Skyl varen i varmt vand og hånd vask med sæbespåner. Du skal muligvis gentage flere gange.

•Brug citron saft, salt og solen på et element, der vises generelt kedelige i farve og lagres. Brug 2 kopper af citronsaft og 1 kop salt. Blød varen i denne løsning i en time. Fjerne det og forsigtigt klemme. Hænge stof i solen i et par dage. Når farven er forbedret, hånd vaske det og skylles i varmt vand.

•Brug 1 spiseskefuld eddike blandet med 1 spiseskefuld vand skyllemiddel, 1 spsk salt og 1 pint af varmt vand til at suge misfarvede hvid silke. Skyl med lunkent vand. Forsigtigt klemme ud det overskydende vand og tørre naturligt.

Tips & advarsler

  • Håndtere gamle tekstiler med omhu. Hvis elementet er et arvestykke eller pletten ser særlig slem, Spørg råd fra din lokale renserier.
  • Undgå vaskemaskine for disse varer, og ikke tørretumbles som varmen løser pletten.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com