Skygge intolerante træer

April 30

Skygge intolerante træer

Nogle træer gør sig godt i fuld sol eller delvis skygge, men der er andre, der ikke tåler skygge. Skygge-intolerans træer har brug for den maksimale mængde sollys for at trives, og ikke gøre godt plantet i skyggen af andre træer eller i nærheden af bygninger. Særligt hensyn skal tages i at placere disse træer, da manglende evne til at opfylde deres behov vil resultere i et mislykket træ.

Sydlige rød eg

Den sydlige rød eg er en skygge-intolerans træ, der kræver intet mindre end fuld sol til at opnå sin modne højde på op til 90 fødder. Dens grene nå opad, og sin afrundede form hjælper det maksimere sin eksponering for solen. Den sydlige oak blade er 4 til 8 inches lang, mørke grøn i sommeren og en kedelig rødlig-brun til efteråret. Vokser i dets native sydlige USA miljø, er det ofte findes på toppen af bakkerne og på pisterne.

Den sydlige rød eg er ekstremt tørke-tolerere, og fundet hele zoner 6 til 8. Det er populært som en skygge træet på værfter og som et vejtræ. Det formerer sig via små agern, som er vanskelige at spire.

Japansk Lærk

Den Japansk Lærk er en løvfældende nåletræ, der kan nå en moden højde på op til 100 fod og har en spredning af op til 40 fod. Dens blå-grønne nåle er bløde, og kegler har udseendet af woody rosetter. Den Japansk Lærk har bredt fordelte grene, giver det et udpræget tynde udseende.

Den Japansk Lærk kræver fuld sol for at trives; i sit oprindelige miljø, Japan, er det kun findes på bjerge og skråninger. Med den rette mængde af sollys og fugtig jord er træet meget hurtig-voksende, at nå deres modne højde ca 80 år. Træet er normeret til zoner 4 til 7, og kan nemt formere fra frø.

Skovfyr

Af skovfyr er en af de mest almindelige fyrretræer i verden. Bragt til Nordamerika af tidlige kolonister, kan den skovfyr findes mellem Skotland til Stillehavet og i hele den nordlige halvkugle. Det kan overleve i områder, hvor de koldeste temperaturer nå til 64 grader Fahrenheit under nul, men det er ekstremt skygge-intolerans.

På grund af sin skygge intolerance, de skovfyr findes ofte vokser naturligt i sandjord hvor der er ikke meget i vejen for konkurrence. Det vil ikke spire hvis frøene spredes til en skovbund. For at gøre for sin skygge intolerance, er de skovfyr tilpasset til en række forskellige jordbundsforhold og klimaforhold. Af skovfyr er dog modtagelige for skader af en række andre miljømæssige faktorer såsom insekter, græsning hjorte og ekstrem vind.

Af skovfyr er også en af de mest populære træer bruges som juletræer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com