Farver af Dahlia blomster

May 7

Farver af Dahlia blomster

Dahlia blomster (Dahlia hortensis) er blandt de mest forskelligartede i anlægget verden. Disse planter er meget udbredt i cut blomsten branchen, da de er både æstetisk tiltalende og let at dyrke. Georginer vil vokse godt i en række klimaer, men er bedst i et område med moderat til kølige klimaer og masser af regn. Dahlia blomstrer giver en række størrelser og former, men er kendt for deres mangfoldighed af farve.

Størrelser

Afhængigt af den specifikke type af dahlia, kan disse planter og blomster variere meget i størrelse. Planterne selv vil variere fra 1 til 6 fod, og generelt har en lige spredning. Blomst størrelser vil også give en stor diversitet, og kan variere fra 2 til 12 inches tværs. Der er seks grupper af georginer, når rangeret efter størrelse. Mignons, som omfatter den tranebær spangle, er mindre end 2 inches i diameter. Miniature og små georginer er 2 til 4 inches og 4 til 6 inches i diameter, henholdsvis. Disse omfatter spænde og rokesley sorter. Medium, store og gigantiske georginer omfatter typer med blomstrer 6 inches i diameter og større. Disse er de mest almindelige i haver og landskaber og omfatter Spartacus, swan's solnedgang og gladiator georginer.

Farver og stilarter

Dahlia blomster er bemærkelsesværdig på grund af deres mangfoldighed i bloom form og farve. Udover at have flere størrelsesklasser, de er også tilgængelige med 11 forskellige bloom stilarter, herunder den dekorative, kaktus, enkelt og bolden stilarter, alle arrangeret af stil og form af kronbladene. Single-blomstrende georginer, for eksempel, er enhver form med en række af kronblade. Disse sorter er normalt 3 fod eller kortere og producere knopper, der er mindre end 5 inches tværs. Der er mere end et dusin farver og farvekombinationer fås til dahlia avlere. Solid farver omfatter hvid, gul, rød, scarlet, pink, lilla og orange. De Multi tonet sorter er måske den mest fantastiske og give kronblade, der er stribet eller med blad tips der er anderledes end centeret. Nogle af de mest fantastiske kombinationer er hvide med dyb lilla og levende gul stribet med rødt. Farvekombinationer er næsten uendelige.

Betingelser

Dahlia planter er et ideelt valg for landskaber og haver, fordi deres form og størrelse mangfoldighed tilføje visuelle interesse og tekstur. Disse planter vil gøre godt i en række af vejrforhold, men er kolde intolerante og vil bedst i et område med masser af regn. Jorden bør være næringsrig og give god dræning for at fremme sund vækst og mindske risikoen for sygdom. Blomsterne vil åbne i midten af sommeren og bo pulserende indtil vinteren. Avlerne skal vide at blomst produktion kan falde under de hotteste uger om sommeren, og lejlighedsvis supplerende vanding kan være nødvendigt. Køligere temperaturer vil bringe den mest livlige blomst farve, og deadheading i slutningen af hver sæson vil hjælpe med at producere mere blomstrer det følgende år.

Vækst

Georginer er blandt de mest let opformerede blomster på markedet. Avlerne kan bruge division som et middel til at dyrke nye planter, og de vil gøre samt en årlige eller flerårige, selvom pærer skal bringes indendørs før frost. Omfang processen bør være nær slutningen af sommeren eller tidlige efterår. Stilke skal skære ned og gemt i en fugt-fri plads med en kølig temperatur. For at forebygge sygdom eller død, kan en fungicid støves over rødderne. Formering er en simpel proces og kan gøres, når væksten når omkring en tomme. Hver skæring af roden bør have en skyde og kan plantes på egen hånd.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com