Majs frø afstand & plantning dybde

May 17

Majs frø afstand & plantning dybde

Majs (Zea mays) er en brugbar afgrøde for en køkkenhave, uanset om du vælger sukkermajs, popcorn eller typer af prydplanter majs. Med kun en vækstsæson, majs blomster og producerer kerner på kolber, med kun én eller to kolber per plante. Undgå beplantning forskellige former for majs inden for 100 fødder af hinanden, som du ikke ønsker dem til Cross-bestøve og oprette kerner med uønskede egenskaber, som hårdt belagt, stivelsesholdige sukkermajs eller soft-kerneled popcorn.

Plantning sæson

Alle majsplanter er følsomme for frost. Finde de sidste gennemsnitskostdato forår frost i din region og derefter vente 10 til 20 dage efter denne dato før direkte såning frø kerner i den havejord. Alt for kold jord hæmmer vækst af planter. Sen frost vil dræbe frøbedsplanter.

Jordbearbejdning

En til to uger før du forventer plantning majs, indtil havejord i en dybde af 6 til 12 inches med en rototiller eller haven skovl. Break apart jord klumper. Overvej at tilføje kompost til plantning sengen.

Plantning indstillinger

To muligheder for majs plantning eksisterer: rækker eller bakker. En række er en lineær fure lavet af enhver længde i haven. En bakke er et lavvandet hul bassin fyldt med flere frø. Bakkerne kan arrangeres i rækker. Majsplanter er vind-bestøvning og producere bedre kolber, hvis planterne er tæt på hinanden. I stedet for en lang række, skabe et blocklike af flere rækker eller planter at lette bedre bestøvning. I stedet for en 12-fods-lang række, skal du oprette tre 4-mund-lange rækker.

Plantning dybde

Uanset plantning løsning du vælger, forbliver en acceptabel og optimal plantning dybde mellem 1 til 1,5 inches dyb. Plantning for grundt mindsker fugt til den germinating frø. Plantning for dybt forhindrer sætteplante i fremvækst. I tungere jorder som ler eller lerjord, plantefrø lidt fladere på 1 tomme. I løsere, sandede jorder, plante frø på 1,5 inches.

Afstand

I række plantning, placere majs frø hver 12 inches. I plantning en bakke, placere tre eller fire frø omkring 5 inches fra hinanden i det lavvandede, brede bækken. Budget 30-36 inches mellem rækker og bakker at give rigelig plads til fremtidige plantevækst, adgang for lugning og når klar, høst.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com