Den bedste metode til rengøring tæpper

May 26

Tæpper fås i mange faconer og størrelser, stablet (tænk på et stort område tæppe) eller loopes (fibrene er små sløjfer). De kan være lavet af uld, silke, syntetiske fibre, bomuld eller rayon eller en kombination af disse. På grund af deres forskellige variere rengøringsmetoder, især for spot-rengøring eller pletter. Nogle metoder virker dog for grundlæggende vedligeholdelse på alle tæpper. Bruge denne teknik (og undgå et par tæppe-rengøring myter) og du kan gøre dit tæppe sidste en levetid.

Type af tæppe/Spot rengøring

Se på etiketten og vide hvad fibre er i dit tæppe. Dette vil hjælpe dig spot og pletten ren i fremtiden. Silke tæpper har brug for de fleste pleje, og bør renses af en professionel. Når en plet opstår, er tiden essensen. Sørg for at du bortskaffe legemer og klappe væsker (absorbere så meget som du kan) så snart som muligt. Mange effektive spot tæppe rengøringsmidler er på markedet. Det er nemmest at vide hvad man skal undgå: ilt rengøringsmidler arbejde godt, men bør ikke anvendes på uld eller silke. Tørt pulver kan bruges, men vil efterlade en svært at skille sig af med rest i dyb bunke (tyk) tæpper. Aldrig bruge vaskemidler til at rense et tæppe; Det har tilsætningsstoffer, der kan påvirke farverne i tæppet. For en fail-safe metode, har en professionel kommer til damp rene området, hvis du er nervøs for at gøre det selv.

Regelmæssig vedligeholdelse

Det bedste du kan gøre for dit tæppe er at støvsuge regelmæssigt--et par gange om ugen for let trafikområder og en gang om dagen for tung trafikområder. Vakuum bør have en god filtreringssystem, så det ikke udspy snavs partikler tilbage i luften. Til bunke tæpper, et vakuum med en roterende tæppebanker bar og stærk sugestyrke fungerer godt. Loopes tæpper skal støvsuges med sug, som tæppebanker barer kan skade dem. Vakuum på tværs af begge retninger af trafikken til at forebygge måtter. En margennote: fastholde din støvsuger for at få sine bedste rengøring kapaciteter.

Semi-regelmæssigt

Vend dit tæppe og klappe det for at ryste løs snavs. Du kan feje eller støvsuge bagsiden af tæppe til at slippe af med slidt i snavs. Luftning dit tæppe på fugtig/tåget dage ved at lægge det fladt på jorden vil hjælpe den tæppe opbakning ikke at tørre ud--meget vigtigt for lang levetid. Rotere tæppet, så trafikken ikke er rammer det på samme måde hele tiden. Et tæppe skal drejes en gang hvert halve år. Sørg for at du undgår at have tæppet i direkte sollys, da dette vil blegne farverne. Det er bedst at skjold tæppe (hvis det lå ved siden af direkte sol gennem et vindue) med gardiner eller persienner i løbet af dagen. Tage fine tæpper til at være damp-renset af en professionel regelmæssigt. Professionelle tæppe rengøringsmidler vil vide den bedste måde at rense dit tæppe; Sørg for at du spørge dem først, hvis de har erfaring med typen af tæppe du vil, rensede.

Tæppe myter

Ikke slå et tæppe til at ryste snavs; det faktisk svækker struktur af tæppet og bærer den. Ikke hænge et tæppe udenfor til luften; hænger det vil også gå på kompromis form og struktur af tæppet.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com