Hvad er en sol skorsten?

February 17

Hvad er en sol skorsten?

Mange boliger og virksomheder brug aircondition og mekanisk ventilation til at bo cool gennem sommeren. Mens disse indstillinger er effektiv, de koster penge og bruge elektricitet, der oprettes ofte ved forbrænding af fossilt brændsel. En sol skorsten er en måde at ventilere et hjem eller kontor gennem passiv solvarme uden at påberåbe elektricitet.

Funktioner

Solar skorstene absorbere varmen fra solen. Male dem sorte vil øge mængden af varme de absorbere, da sort materiale afspejler mindre varme end hvid. At vælge det rigtige materiale er også afgørende for maksimal absorption. Luften inde i skorstenen stiger efterhånden som det bliver varmere, trække mere luft ind i skorstenen og skabe en konvektion nuværende der suger køligere luft gennem værelserne nedenfor. Dybest set, en sol skorsten er en type af passiv ventilationssystem.

El

Solar skorstene er nogle gange blevet foreslået som en måde at generere elektricitet. I disse mønstre suger varm luft strømmer op gennem skorstenen i køligere luft fra periferien. Da den køligere luft strømmer indad, driver det turbiner, der genererer en elektrisk strøm. Disse designs er enkle og behøver ikke fossile brændstof til at drive. Men mængden strøm produceret for et givet areal er uvæsentlige i forhold til alternativer.

El skorstene

Et pilotanlæg med en sol skorsten i Spanien, for eksempel, løb fra 1982 til 1989. I sidste ende genererede det blot 0,1 watt pr. meter kvadreret. Selv om driftsomkostningerne for disse planter er lav, kapitalomkostninger (omkostninger til at bygge anlægget) har tendens til at være ganske høj. Hvis der foreligger tilstrækkelige jord og penge til byggeri, men kan denne form for tilgang være en farbar vej.

Varmevekslingen

Solar skorstene i boliger og virksomheder er mere beskedne i deres mål, men deres funktion er ikke mindre vigtig end ambitiøse sol skorsten kraftværk design. Ifølge byens Arizona Solar kan solar skorstene opnå luft hastigheder på rækkefølgen af 1 eller 2 fod per sekund i hjem og kontorer. De kan også være designet til at arbejde med metal rør underground. Da jorden under overfladen er afskærmet fra direkte varmen fra solen, er dens temperatur mindre variabel; og da den varme luft stiger den sol skorsten, det trækker frisk, kølig luft fra disse underjordiske rør--gør passiv sol aircondition endnu mere effektiv.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com