Efterfølgende planter til ampler i skyggen

June 3

Efterfølgende planter til ampler i skyggen

Det er bare ikke sommer uden nogle yndefulde hængende kurve accenting en veranda, gårdhave eller andre udendørs rum. Sommetider disse områder er delvist overdækket, der udelukker solen-elskende planter. Men en lille skygge betyder ikke, du nødt til at sjuske med farverige blomster. Købe hængende kurve allerede beplantet, eller mix og match for en brugerdefineret oprettelse, der kan trives i skyggen.

Storblomstrede planter

Fuchsier er normalt klassificeret som stolper eller trailere. Den efterfølgende form er velegnet til ampler. Stor, dobbelt blomster på nogle sorter ofte er pjusket eller frynsede, tilføjer endnu mere interesse. Ligesom Fuchsier er begonier tilgængelig i både oprejst og efterstillede former. De efterfølgende versioner ser dejlig i ampler og de også blomstre mere voldsomt end deres oprejst fætre. Begonier udmærke sig i filtreret skygge og gøre ganske godt på en veranda eller under en markise. Andre storblomstrede muligheder omfatter black-eyed Susan vine, som kan også dyrkes indendørs, og moonflower vin, som har duftende blomster, der åbner om aftenen.

Småblomstrede planter

Lobelia er lige så attraktivt som fyldstof i ampler eller som Stjernen i showet på sin egen. Cornell Universitys voksende Guide bemærker, Cascade-serien er en afsluttende række perfekt til ampler. Lobelias er bedst i halvskygge, især i områder med intense sommervarmen. Lobelia blomster kan være rød, hvid, blå eller violet.

Sweet Alyssum er en klassisk plante, der danner en tæt mat pink, lilla, hvid eller abrikos blomster, ofte cascading over kanten af en hængende kurv. Disse duftende blomster har ingen alvorlige problemer med skadedyr eller sygdomme. Søde ærter og verbenas er andre muligheder at overveje. Verbenas kan tåle varme klimaer, men søde ærter gøre bedre hvor somrene er mild.

Spiselige planter

Nasturtiums, gammeldags blomster med en let duft, nyd solen eller delvis skygge. Semi-efterstillede nasturtiums er det bedste valg til ampler, nå en længde på 2 til 3 fødder. Blomstrer er spiselige og gøre en usædvanlig tilføjelse til en salat. De spiselige blade indeholder en sund mængde af c-vitamin.

Kamille har luftige, sarte blade og små blomster, der ligner Tusindfryd. Denne plante tåler halvskygge og 2-3 fod stængler gøre en bountiful, overfyldte hængende kurv. Høste blomsterne og tør dem for at lave te. Den brogede jordbær er en anden contender. Jordbær, der dyrkes i skyggen producere ikke mange bær, men de brogede blade er attraktive.

Bladplanter

Bladplanter virkelig skinne i skyggen. Næsten enhver bregne er godt i en hængende kurv. Struds bregner er stor og dramatisk, mens asparges bregner har threadlike løv. Sød kartoffel vinstokke tilbyder også en overraskende vifte af løv farver at fikse op et skyggefuldt sted. Sød kartoffel blade kan være chartreuse, Bourgogne eller plain grøn. Når vinstokke bliver for lang, blot trimme dem med en saks. Calico planten, en anden lav vedligeholdelse mulighed, har også Bourgogne løv. Dette afsluttende anlæg kan håndtere enten sol eller delvis skygge og startes nemt fra stiklinger.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com