Voksende orkideer i våde gryder

June 7

Voksende orkideer i våde gryder

Orkideer givende potteplanter hvis du mestrer et par voksende teknikker, herunder korrekt vanding. Fordi over- og underwatering er potentielle dødsdomme for mest stueplanter, købe mange gartnere produkter, såsom våde gryder, til at bevare fugt niveauer. Ved design holde våde gryder fugt niveauer konstant med minimal vedligeholdelse. Ikke alle planter med fordel opholder sig konstant fugtig, men. Identificere din orkidé og dens foretrukne miljø for at bestemme, hvilken type af pulje til at give.

Baggrund

Våd gryder er tilgængelig i USA i et par størrelser, som hver består af en ydre klart glas pot og en indre terra cotta pot. Gartnere fylde delvis glasbeholder med vand og terra cotta pot med en plante potteplanter i en plantning blanding. Placere en potteplante i glasindsatsen tillader pot til at absorbere vand gennem sit ler vægge. Sælgere anbefale medium størrelse pot for orkidé vokser. Denne består af en 7-tommer-dyb glasbeholder, 7 1/2 inches i diameter, med en 5 1/2-inch-diameter terra cotta indsætte.

Behov for vand

Selvom der er mange tusinder af orkidé arter, er de fleste epifytter, som har forskellige rodsystemer og vandbehov end traditionelle potteplanter vokser i jord i potter. Epifytiske orkidé rødder kan let rådne fra overwatering. Våd gryder leverer konsekvent fugt til orkidé rødder kan være et problem hvis vækstmediet holder for meget vand, men hvis du bruger de anbefalede porøse bark medie i stedet pottemuld, rødderne skal bo hvidt og buttet. Den våde gryder er designet til at levere højere fugtniveau når den ydre beholder er fyldt til nær toppen. Orkideer lavere vand skal angive, at det er bedst at holde vandstanden lav indtil du fastlægge du nødt til at holde den potning medium fugtig, men ikke våd.

Fugtighed

De fleste orkideer foretrækker højere luftfugtighed end der findes i den typiske hjem; American Orchid Society anbefaler ca 60% fugtighed. Fordi vandet placeret i den våde Pot ydre glasbeholder ikke kun holder vækstmediet fugtig, men bidrager til fugtighed i luften, kan våde gryder bidrage til at øge fugtigheden omkring din orkideer. Du kan foretrækker andre måder at øge luftfugtighed. For eksempel, er placere dine planter på en bakke med grus eller småsten med en vandstand holdt under højden af stenene en måde at give fugt til enhver houseplants, som kræver fugtigere luft. Hele huset eller værelse befugtere til din egen komfort vil også gavne din orkideer.

Overvejelser

Hvis du er en berygtet underwaterer, kan våd gryder gemme dine orkideer fra udtørring og eventuel død. Hvis du har tendens til at kingsize, men kan du finde at topping op din våde Potter giver for meget fugt og kan rådne din orkidé rødder, selvom du har brugt en ordentlig vækstmedium. Du skal muligvis ændre vandstanden i din våde Pot der bedst opfylder din orkidé vand og fugtighed behov. Holde niveauet højere, når udendørs temperaturer svæve eller når du opvarmning dit hjem under koldere vejr. Hvis du ønsker at prøve selv vanding beholdere for at dyrke orkideer, er der andre design, du kan købe. Alternativt, kan du finde hjemmelavet selv vanding containere lige så effektiv som våde gryder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com