Hvordan virker en momentnøgle?

June 11

Hvordan virker en momentnøgle?

Drejningsmoment

Drejningsmoment er måleenheden, der fortæller os, hvor meget kraft der bruges til at overvinde modstand for rotation. Skruenøgler bruges til at give gearing, når du anvender roterende kraft at gøre job som tænder bolte og stramme fittings. Når du bruger en momentnøgle, bruger du et værktøj skabt specifikt til at måle mængden af kraft, når du tænder skruenøglen.

Formålet med måling af drejningsmoment kan være af quality assurance årsager, såsom standardisering mængden af drejningsmoment bruges til at udføre visse opgaver i en indstilling (automobile reparation og samlebånd). Drejningsmoment målinger kan bruges til at sikre, at den korrekte mængde kraft er brugt til at sikre et job, og at ikke så meget er anvendt til skade for projektet.

Måling

Alle momentnøgler er beregnet til at måle hvor meget kraft du ansøger om armen bruges til at tænde skruenøglen under brug. De forskellige sorter af drejningsmoment skruenøgle foranstaltning kraft på forskellige måder. Den mest grundlæggende momentnøgle er kendt som en stråle stil momentnøgle, og observere det i brug kan illustrere det grundlæggende koncept af dette værktøj.

Dreje armen af beam stil momentnøgle er fleksibel. Jo mere kraft at du anvender Momentnøglen arm, flere armen vil bøje. Der er en sporvidde på toppen af denne fleksible arm, og der er også en solid arm, der forbliver stationær uanset hvor meget kraft påføres armen. Når du anvender kraft til den fleksible arm til spænd dine bolte, armen bøjer og flytter måleren. Solid arm peger på en måling på måleren til at vise hvor meget pres du er præcis på tidspunktet.

Typer

Selvom momentnøgle beam stil er en af de mest pålidelige og billige af momentnøgler, er de ikke altid det nemmeste at bruge. Der er mange forskellige momentnøgler, der anvendes hvor en stråle stil momentnøgle er ikke et klogt valg.

Når du arbejder hårdt at nå områder, kan den lange arm og den stationære gauge være vanskeligt, hvis ikke umuligt at anvende effektivt. Der er løb løbsk stil momentnøgler, der er beregnet til at fungere til din ønskede mængden af drejningsmoment kun. Dette værktøj vil ikke gælde nogen mere kraft end du udpege for det.

Hvis du arbejder i omgivelser hvor du skal holde sig inden for en bred vifte af drejningsmoment målinger, kan som på et samlebånd, så du bruge en momentnøgle, der har et lydsignal, når du har nået den rette vifte af drejningsmoment. Dette kan være særligt nyttigt, når du udfører det samme job igen og igen.

Hvis du arbejder i en kvalitet kontrolleret miljø hvor du skal være i stand til at bevise mængden af drejningsmoment anvendes for hver montering, kan du investere i en edb momentnøgle. Denne momentnøgle ville både huske target målinger, og registrere de faktiske målinger, der anvendes. Disse kunne downloades, udskrives eller gemmes til senere brug. Sådanne programmer kan være i en butik, bil service eller mens de udfører arbejde på maskiner, der er omfattet af garantien.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com