Ark Sander vs Orbital Sander

June 15

Ark sanders og orbital sanders er værktøjer, der anvendes af tømrere, håndværkere og mennesker, der arbejder med træ som en hobby. Disse drevne sanders fremskynde processen med at skabe en glat træets overflade. Den rystepudser er bedre egnet til nogle projekter end ark sander, og det samme gælder for ark sander. Det hele afhænger af hvad du slibning.

Ark Sander funktioner

Et ark sander udnytter en tilbage og motion frem kombineret med en hvirvlende bevægelse. Det koster mindre end en rystepudser og bruger standard ark sandpapir. Denne sander har et rektangel formet pad og kan sand ind i hjørner. Sandpapir er holdt på slibning puden af et klip i hver ende.

Rystepudser funktioner

Orbital sanders udnytte en cirkulær bevægelse, og en tilfældig orbital motion på samme tid. Den rystepudser sands aldrig samme spot mere end én gang som du flytter den på tværs af træets overflade. Denne sander bruger runde skræl og stok-- eller hvad der kaldes krog og løkke--sandpapir. Krogen og Løkken sandpapir har en filt-lignende opbakning, der vil holde sig til den slibning pad loopes overflade.

Ark Sander fordele og ulemper

Ark sanders bruge en langsommere slibning bevægelse end orbital sanders og er mere velegnet når hastigheden af slibning er ikke et problem, og de arbejder bedre på træ overflader, der ikke kræver tunge slibning. Ark sanders er lettere at styre, når du har brug at slibe kanterne. Denne sander koster mindre end en rystepudser og sandpapir er også billigere. Ark sanders forlader ofte slibning mærker i overfladen af træet, fordi de ikke bruger en tilfældig slibning mønster.

Rystepudser fordele og ulemper

Orbital sanders koste mere end de fleste ark sanders og sandpapir er også dyrere. Den rystepudser er mindre tilbøjelige til at forlade slibning mærker og kan hurtigt sand ru overflader. Denne sander kan ikke sand ind i hjørner og har potentiale til at forlade riller eller Gruber på overfladen af træ hvis du holder den ene spot for længe eller anvende for meget pres.

Undgå hvirvler og riller

Skift til finere sandkorn sandpapir, når du bruger et ark sander fjerne slibning mærker. Ved hjælp af den samme sandkorn sandpapir for hver slibning af overfladen vil bare efterlade flere slibning mærker. Ikke holde en rystepudser i en vinkel eller holde det på ét sted alt for længe. Dette vil eliminere at have Gruber eller riller i overfladen af din træ.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com