Ser flerårige planter som en klokke?

June 20

Klokkeformede blomster findes ofte på flerårige planter samt buske, træer og pærer. Med stauder, er klokkeformede blomster normalt grupperet i bolde eller langs stængler af blomsterspyd i stedet vokser på individuelle stængler. I mange tilfælde åbne blomster opad i stedet for at hænge eller nod. Der er klokke-formede stauder velegnet til alle typer af flerårige haver.

Bellflowers

Blomster af slægten Campanula så ligner klokker, deres fælles navn er klokke. De fleste bellflowers er hvid eller nuancer af blå, selvom nogle pink typer er tilgængelige. Almindelige bellflowers omfatter Karpaterne bellflowers (Campanula carpatica), lav-avlere egnet til rock haver, ground cover og kantning planter. De har en stor flush af blomster i forsommeren og derefter blomstre sporadisk indtil efteråret. De grupperede klokke (C. glomerata) danner store bolde af blomster på robust, 18-tommer stængler. Den store klokke (C. latifolia) sender op 4 - 5 fods pigge af Nikkende klokker i forsommeren. Gammeldags, sommerhus haven blomst Canterbury klokker er en toårig klokke, C. medium. Hårdførhed afhænger af arter.

Lily-of-the-Valley

Et hurtigt sprede bunddække, lily-of-the-valley (Convallaria majalis) vokser i nogen lys situation, fra fuld sol til fuld skygge hele US Department of Agriculture plante zoner 2 til 7. Bladene vokse 6 til 9 inches høj, selv om en større sort, Fortins gigant, er tilgængelige. I foråret vokse overordnede stilke af Nikkende hvide klokker i løvet. Blomsterne har en stærk, sød duft. Convallaria opslag af jordstængler og vil fortrænge andre planter, så det er bedst at plante dem i begrænset rum.

Yucca

Yuccas (Yucca filamentosa), også kaldet Adams nåle, ligne de hører hjemme i ørkener i det sydvestlige USA, men er i virkeligheden hjemmehørende i det sydøstlige USA. De udgør en basal roset af stive, skarpt savtakkede blade med en rygrad for enden og i sommeren send op høj pigge af store, hvide, klokkeformede blomster. Plante yuccas med omhu, som løvet kan skade hvis børstet mod, og planterne er vanskeligt at bevæge sig en gang fastslået. Dyrke dem i fuld sol eller let skygge.

Koral klokker

Koral klokker (Heuchera spp.) er indfødte krydderurt, der har modtaget omfattende opmærksomhed fra planteavlerne, hvilket resulterer i planter med overdådigt brogede blade og udvidede bloom perioder. De fleste sorter har røde eller hvide blomster og vokse 12 til 18 inches høj. Koral klokker sende op pigge af bittesmå klokkeformede blomster i forsommeren. De er hårdføre i zoner 3 til 8 og vokse godt i fuld til delvis skygge, selv om nogle af de nyere sorter tolerere fuld sol.

Foxgloves

En fælles anlæg til skyggefulde flerårig haver, foxgloves (Digitalis spp.) har høje spidser af nikker, klokkeformede blomster i foråret eller sommeren. Digitalis x mertonensis, Mertons eller jordbær Fingerbøl, vokser 3 til 4 fod høj med rosy-pink blomster om sommeren; Det er en toårig, der ofte lever i flere år. Den gule floxglove (D. ambigua, også benævnt D. grandiflora), er en ægte flerårig Fingerbøl, med store gule blomster på 3-mund stængler. Den fælles fingerbøl (D. purpurea) er også teknisk en toårig, men nyere sorter blomstrer det første år fra frø og ofte handle som kortvarig stauder, tre eller fire års varighed, hvis godt anbragt. Hårdførhed afhænger af arter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com