Skadedyr, der påvirker gummi træer

July 2

Gummi træ (Ficus bananskud) er en stedsegrøn 30 til 45 fods høje træ med store, blanke, mørke grønne løv. Med sine flere kufferter og sprede baldakin, er gummi træ almindeligt anvendt som en skygge eller terrasse træ. Træet er også bruges som en indendørs plante i større interiør. Regelmæssig beskæring og fjernelse af mindre kufferter bidrage til at holde træet mindre, hvis det ønskes. Gummi træ er udsat for en række skadedyr.

Skalaer

Gummi træ er tilbøjelige til at være befængt med skalaer, ifølge University of Florida forlængelse. Skællene er meget små insekter, med hunnerne er vingeløse, ubevægelige og uden nogen tydelig krop områder. Hannerne har et par vinger, men er næppe set, som deres levetid er kun nogle timer. Disse skadedyr angribe bark og blade i klynger og lever af plante væsker, forårsager misfarvning, gulfarvning og bladtab.

Thrips

En bred vifte af thrips kan angribe gummi plante, herunder drivhusgasser, stribede drivhus og dracaena thrips. Slank insekter er 1/20-tommer lang med frynsede vinger, og skader angrebne træer ved fodring på celleindhold af nyligt voksende plantevæv. Skader fører til ardannelse, forvrængning af løv og forkrøblede plantevækst. Alvorlige angreb fører til bladtab og stilk dieback.

Mealybugs

Mealybugs er sap-sugende skadedyr, der fører til faldende sundhed og gulfarvning bladene på angrebne gummi træer. Skadedyr findes i grupper på baser og undersiden af løvet. Som de foder, udskiller skadedyr sticky honningdug, der fører til udvikling af sorte, sodede mug på planter. Planten kan også blive beskadiget på grund af reduceret sollys på angrebne områder, på grund af en pest tilstedeværelse på bladene.

Rod knude Nematode

Rod knude nematoder, også benævnt nemas, er mikroskopiske, ålelignende organismer fundet på rødderne af planter, herunder gummitræet. Tilstedeværelsen af skadedyr er indiceret ved udseendet af hævelser eller galls på rødderne. Som insekterne feed på en planterødder, få gallerne større i størrelse, efterhånden forstyrre næringsstof - og vand-absorberende evne af det berørte anlæg.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com