Klatring prydplanter

July 4

Klatring prydplanter

Prydplante klatring vinstokke kan skabe en atmosfære af elegante, Old World class i hvilken som helst landskab. Uddanne dem til at forcere en pergola eller havepavillon, eller endda op på siden af huset, kan tage et stykke tid, men resultatet er charmerende. Nogle af disse prydplanter bruge suckers til at klatre, mens andre bruger luftrødder at klamre sig til strukturer.

Vinter Creeper

Vinter slyngplante er en evergreen vin eller busk, der nemt kan være uddannet til at klatre. Det kan trænes ikke kun at klatre latticework og pergolaer, men mursten og cement vægge. Luftrødder vil gribe ind på overfladen og lad planten trives godt over jorden. Også bruges som bunddække, tilføje vinter slyngplante, som begge kan binde elementer i landskabet sammen. Dens blade er grøn og skimmeldannelse med sølv, gul eller hvid. Vinter creeper blomst, men blomsterne er ikke så mærkbar som de frugter, der følger. Frugterne er orange, og når de delt åben de frigiver vinter creeper frø, selv om de kan bo på vinstokken langt ind i vintermånederne.

Hardy til USDA plante hårdførhed zoner 5-9, vinter creeper gør godt i fuld sol eller næsten komplet skygge, en bred vifte af jord, og er let at rod og reproducere. Ikke tørke tolerant, det kræver regelmæssig vanding hvis i et tørt område.

Engelsk vedbend

Engelsk vedbend er hjemmehørende i Europa, hvor det længe har været brugt som et bunddække og til at klatre bygninger og mure. Der er en række sorter, der har været tæmmet, og en vilde sort. Der er to forskellige typer af blade: trailing juvenile blade og blomstrende, hængende voksne blade. Bladene er mørkegrønne med bleg vener, og blomsterne er små og grønlig-gul.

En enkelt klatring vin kan nå en længde på op til 90 fødder, hvilket gør det fremragende til høje bygninger. Det kan findes i alle sydøstlige og midten af sydlige stater, men har ikke flyttet mod nord. I nogle områder, er det betragtes som en invasiv plante. Fordi det er sådan en tæt mat af vedbend, kan det kvæle andre vegetation under den.

Trompet Creeper

Trompet slyngplante er en hurtigt voksende, løvfældende vinstok, der kan klatre så højt som 40 fod. Dets sammensatte blade skabe en tyk mat af grønt løv, og fra de tidlige sommermånederne til efteråret vin producerer den særprægede, trompet formede blomster, at forklarer sit navn. Blomsterne er 3 til 4 inches lang og varierende nuancer af rød til orange.

Hjemmehørende i det sydøstlige USA, trompet creeper gør godt i fuld sol, hvor det vil producere de fleste blomster. Normeret til zoner 6 igennem 10, det gengiver nemt via rodskud og er blevet fundet i syd siden kolonitiden. Trompet creeper knytter sig til en lodret overflade med suckers, så det ikke er anbefales til brug på malede overflader.

Trompet creepers tiltrække kolibrier og sommerfugle med deres farvestrålende blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com