Pleje og rengøring af en støbejern stegepande

July 12

Pleje og rengøring af en støbejern stegepande

Mange mennesker har minder om deres bedstemødre madlavning i en støbejern stegepande eller stegepande. Denne alsidige pan blev brugt til alt fra stegning kylling på komfuret til bagning cornbread i ovnen. Nogle heldige voksne arvet deres bedstemødre pander og stadig bruge dem i dag. Om din støbejern stegepande er årtier gammel eller et nyt indkøb, det stadig brug samme omhu hver dag.

Krydderier

Hvis du har en ny støbejern stegepande eller en gammel en, der har fået rustne, skal det krydres for at lave mad ordentligt. Vaske stegepande i varmt sæbevand og brug et køkken børste eller skrubber pad til at fjerne enhver rest eller rust. For større rust områder, skal du fjerne dem med en metal skuresvamp. Tør panden helt. Coat indersiden af pan med smeltet afkortning og bage det i en 350 grader Fahrenheit ovn i 1 time. Tillad stegepande afkøles i ovnen og derefter gemme det i et køligt, tørt sted. Dette krydderi lag frakker overfladen af pan, hvilket gør det mindre sandsynligt for mad til at holde.

Madlavning

Start altid med lav varme, når du bruger din støbejern stegepande og langsomt øge ilden, indtil du når den ønskede temperatur. Bruge en lille mængde af vegetabilsk olie i gryden, at reducere stikning og hjælpe brun mad. Ikke koge meget koldt stykker af kød i din gryde, da de er mere tilbøjelige til at holde. Forlade dem på disken i 10-15 minutter til at varme lidt før tilberedning. Bruge en hot pad eller ovn mitt, når du bruger din støbejern stegepande; håndtaget vil blive meget varmt.

Rengøring

Udslette din støbejern stegepande med et stykke køkkenrulle og vaske det med en blød klud, plast gulvvasker og varmt vand. Brug ikke opvaskemiddel på din stegepande; det vil udhule laget krydderier. Hvis du vil fjerne brændt på mad, fyld gryden halvvejs med vand og koge vand på ovnen et par minutter. Dette vil løsne madrester til lettere fjernelse. Aldrig lade stegepande lufttørre. Brug et håndklæde til at tørre det grundigt før lagring for at forhindre rust fra formning.

Opbevaring

Holde din støbejern stegepande på et tørt sted, dækket med en meget lys frakke af olie inde. Tør inde i gryden med en fedtet køkkenrulle højre, før du lægger det væk. Mange mennesker opbevarer deres stegepande inde i ovnen, da det er en tør plet ikke tilbøjelige til at indsamle fugt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com