Litchi træ sygdomme

July 21

Litchi træ sygdomme

Litchi træer, der vokser i områder som sydøstlige Asien, kystnære Florida, Indien, Australien, Hawaii og Californien, give klynger af saftige, sukkerholdige frugter indkapslet i rød eller brun skræl. De er et sent forår og behandling af tidlig om sommeren. Træerne er modtagelige for visse sygdomme, især svampe, og forkert pleje kan resultere i en tabt afgrøde for sæsonen, hvis ikke en tabt træ, der dør.

Svampe

Svampe er en trussel mod lychee træer, med anthracnose at være en af de større emner avlere skal beskæftige sig med, især i Asien. Anthracnose, som faktisk er forårsaget af en samling af forskellige svampe, efterlader grå, brun eller sort pletter på de fleste dele af træet, afhængigt af den specifikke svamp angriber træet. Anthracnose trives i vådt vejr, og behandling omfatter sikrer luftcirkulation mellem grene og trimning væk inficeret dele, når sæsonen er slut. University of California Statewide integreret skadedyrsbekæmpelse Management programmet noter anthracnose kan ikke "kontrolleres effektivt under den aktuelle sæson." Andre svampe betingelser omfatter cankers og skimmel. Behandling minder anthracnose i den inficerede dele af træet skal fjernes.

Egetræer

Egetræer, selv ikke en sygdom, naturligvis, men svampe fælles for jord hvor egetræer bruges til at vokse kan ondskabsfuldt angreb lychee træer og endda dræbe dem. Armillaria tabescens, Armillaria mellea og Clitocybe tabescens--især de to tabescens arter--forårsage champignon root rot lychee træer. Svampene er almindelige i jord, der anvendes til vært eg træer. Svampene angribe træet lychee, forårsager det til gradvis visne rødder. Sygdommen kaldes champignon root rot, fordi svampe ofte spire i bunden af en inficeret træstamme. Tjenesten Oklahoma Cooperative udvidelse advarer om, at kontrol er vanskelig og indebærer fokus på forebyggelse gennem omdanne landet over flere år - og aldrig plante træer i området igen.

Andre mikrober

Litchi træer og avlere skal håndtere alger ud over svampe, selv om behandlingen er lidt enklere for alger. Cephaleuros virescens er en fælles for træer i Florida og Australien alger. Det forårsager alge spot, i hvilke starter ud grønlig eller grålig, til sidst at dreje til rød som sygdommen skrider frem. Det første invaderer blade, breder sig til grenene. University of Florida's IFAS udvidelse siger kontrol er gennem kobber-baserede fungicider, og at økologisk fungicider kan ikke tilsyneladende til bekæmpelse af sygdommen. IFAS siger også en "parasitære lichen" er en trussel mod træerne.

Manglende trivsel

Mens ikke nødvendigvis skyldes et patogen, er tilbagegang nogle gange inkluderet som en form for sygdom i lychee træer. Træet begynder svigtende lidt efter lidt indtil hele træet dør. Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation af de Forenede Nationer eller FAO, siger at svampe fundet på rødderne af døde træer måske eller måske ikke være ansvarlig--disse ikke har blevet endeligt identificeret som årsagen. Disse svampe, som omfatter Fusarium spp. og Pythium spp., har været kendt for at forårsage root rot i lychee træer. Dårligt dræning jordbund, dog synes at være en større synderen i lychee træ tilbagegang. FAO bemærker, at dødsfald forårsaget af Armillaria tabescens anses træ tilbagegang.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com