Solbær Bush sygdom

August 3

Solbær Bush sygdom

Besøg enhver udendørs markedsplads i Europa og du er bundet til at finde kurve af friske ribs til salg. I europæiske restauranter er ribs næsten altid på menuen som en tilføjelse til saucer til kylling eller and. Men de fleste amerikanere er bekendt med solbær undtagen, måske, som en ingrediens i importerede syltetøj. I stedet er sandt korender forveksles med små rosiner undertiden sælges under dette navn.

En del af årsagen til forvirringen er, at dyrkning af korender i USA indtil 1966, var forbudt af frygt for, at planterne transporteres en sygdom, der påvirker hvid fyrreskove. Ifølge Gartner konsulent Lee Reich, med et par håndterbare undtagelser, er solbær buske relativt sygdomsresistente.

Typer af skadedyrsangreb

Solbær buske kan være attraktivt at få skadedyr herunder spider mider, bladlus, såvel som de mere specialiserede solbær soegeren og currantworm. Svampe angribere omfatter også leaf spot, anthracnose og meldug. Alle har let identificerbare symptomer og alle kan blive behandlet.

Tegn på sygdom

Visnen stængler og stilk hævelsen er tegn på tilstedeværelsen af solbær soegeren. Blæret eller rødlige blade er tegn på bladlus angreb. Gulfarvning og faldende blade--især under hot tørkeperioder--er et tegn på, at spider mider kan være på arbejde. Leaf tab kan også være et tegn på leaf spot eller en anden svampeinfektion--anthracnose. Endelig, meldug frakker blade med en kontrollampe hvidlig støv lignende stof.

Insekt kontrol

Det er ikke altid nødvendigt at kontrollere mindre insekt skadedyrsangreb, medmindre angreb synes at truende solbær bush. En første linje i forsvaret mod spider mider, bladlus og andre sap-sugende skadedyr er at sprøjte de angrebne planter med vand for at løsne insekter. Ikke alene betyder dette fjerne skadedyr og hjælpe med at forhindre re infestation, det fjerner også den klistrede honningdug udskilles af skadedyr.

Hvis enkle vask er ikke nok, beskære og bortskaffe de hårdest angrebne dele af bush. Dette er især nyttigt til at styre solbær Udvisningshamre hvis tilstedeværelse er dokumentation af hævede dele af stængler. Beskære omkring 4 inches nedenfor punktet af hævelse.

Som en sidste udvej, kan du bruge en insekticid sæbe. Sæber kan brænde møre blade så bør skylles grundigt efter fabrikanten anbefalede behandling tid er gået.

Udrydde svampesygdom

Leaf spot og meldug anthracnose kan alle behandles med anvendelsen af registrerede fungicider. Anvende fungicider ifølge pakke retninger.

Forebyggende foranstaltninger

Mange solbær sygdomme kan undgås blot ved at give de mest gunstige vækstbetingelser muligt. Plads buske mindst 5 fødder fra hinanden for at tillade sollys og luft at trænge plante baldakin.

Korender caning planter, der skal beskæres jævnligt i det tidlige forår ved at fjerne Stokke på jorden, der er mere end et par år gamle. Lady biller - ofte kaldet mariehøns--er naturlige fjender af bladlus og kan være køb fra haven forsyning huse til udgivelse i haven. Endelig, solbær buske, der er regelmæssigt befrugtet og korrekt vandede vil være i stand til at modstå mest naturlige fjender.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com