Hvorfor er blomster en bestemt farve?

August 5

Du tilbringe tid i din værftet, havearbejde eller ej, har du sandsynligvis en påskønnelse for blomster. De kan gøre en smukke landskab, de kan opmuntre dig, når du er nede, de instill verden med sort. Du kan værdsætte skønhed af blomster, og du måske har undret mig i forbifarten hvad giver dem deres farve. Blomst farve er baseret på en række faktorer, som alle er nemme at forstå. Og når du ved hvorfor rosen er rød, vil det være der meget smukkere.

Lys og Pigment

Det videnskabelige grund til farver i noget er et komplekst samspil mellem lys og pigmenter. Blomsterne indeholder pigmenter anthocyaniner og klorofyl. Forskellige pigmenter vil absorbere visse bølgelængder af lys og afspejler visse bølgelængder af lys. Farve er en direkte biprodukt af bølgelængden af lys absorberes eller reflekteres. Så baseret på slags pigment en blomst indeholder, når lyset rammer det, det vil gøre sig synlig som rød, gul, blå eller andre farver det synlige spektrum.

Evolution

Naturlig udvælgelse kan have en effekt på farven på blomsterne, som i tilfældet med columbine. Disse blomster er røde i nogle områder og hvid i andre. Hawkmoths bestøver hvide blomster og kolibrier røde. Over tid, i områder hvor der er flere hawksmoths, de røde pierretters vil svinde væk, mens de hvide trives. Modsat er tilfældet for den sag hvor en stor population af kolibrier er til stede, men ikke hawkmoths. Dette er ikke tilfældet for alle blomster, men det sikkert er for nogle. Husk at farve en enkelte blomst ikke skiftende, det er en befolkning af blomster, der er gradvist at tage på en anden farve.

Sæson og temperatur

Farven på planter kan ændre baseret på temperaturen. Hvis en blomsterplante har mere end én type af pigment, en ændring i vejret fra varmt til koldt eller omvendt kunne udløse et fald i et pigment og en stigning i en anden. I nogle planter kan det kun betyde en lille forskydning i blomst farve, men for nogle kan det betyde et drastisk Skift fra hvid til rød med den opadgående eller nedadgående bevægelse af termometeret.

Andre virkninger på farve i blomster

Andre faktorer kan spille en rolle i farven på planter. For meget vand eller for lidt kan påvirke petal farve. Visse insekter og skadedyr kan indlede en ændring i petal farve samt. Ud over vand og sollys, planter har brug at absorbere visse næringsstoffer fra jorden. Hvis ikke er den jord de er plantet i næringsrig, deres farve kan falme eller ændre. I blomster som hortensia, kan jord pH påvirke farve, højere eller lavere niveauer inducerende visse nuancer og nuancer. Samlet set kan sundhed af en plante have stor indflydelse på sin farve. Dette kan variere fra en lille fading i hue til en ændring af helt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com