Er din ændring jord Mix egnet til Container havearbejde uden at tilføje snavs fra Gardn?

August 19

Er din ændring jord Mix egnet til Container havearbejde uden at tilføje snavs fra Gardn?

Container havearbejde tilbyder fordelene ved regelmæssig havearbejde mens der kræver mindre plads, tid og penge. Du kan være fristet til at bruge almindelig havejord i container haven som en måde at reducere omkostningerne, men modstå trangen. Selv de bedste havejord vil ikke give tilstrækkelig dræning, medmindre det bruges som et ændringsforslag med andre ingredienser.

Typer

I almindelighed, er ændrede jord blander uden havejord den foretrukne vækstmedium for container haver. Jord blandinger er tilgængelige på lokal planteskoler og havecentre og kommer i en bred vifte af produkter. Nogle potning mix indeholder ingen jord på alle, men sterile ingredienser som sphagnum og perlite i stedet. Andre er lavet specielt til visse typer af planter, såsom syre-elskende Azalea eller Rhododendron. Vælg en grov, veldrænet potning mix for stauder og urter, der kræver god dræning og en let tør jord. Bruge en finere produkt for tropiske planter og sukkulenter. (ref. 1, 2)

Fordele

Jord blandinger er et godt valg til container havearbejde fordi de er lette og har god dræning. Jord mindre blandinger er sterile, hvilket betyder, at de er fri for sygdomme eller ukrudt. Regelmæssige jord er tungere og kan udvikle en skorpe, når de anvendes i container haver.

Overvejelser

Købe en kommercielle potning mix fungerer godt for et par containere, men bliver hurtigt dyrt, hvis du planlægger en stor container haven. For en mere økonomisk løsning, gøre din egen fra 1 del sphagnum, 1 del haven lerjord og 1 del Vermiculit eller perlite. Tilføje en langsom frigivelse gødning, baseret på container størrelse og pakke retninger. En anden måde at holde omkostningerne nede i en stor container er at fylde bunden af potten med tomme soda dåser, pakning peanuts eller knust mælk kander.

Undtagelser

Havejord er en egnet tilsætningsstof til en potning mix, når jorden er sandet eller sandet lerjord. Tung lerjord absorbere vand og dræn ikke godt. De er som regel koldt og tillader ikke ilt til at cirkulere frit gennem jorden. Disse karakteristika er overdrevet i en container og stunt planter vækst. Undlad at bruge havejord, der kan havnen sygdomme, ukrudtsfrø og insekter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com