Hvad er en japansk ahorn?

April 16

Hvad er en japansk ahorn?

Japansk ahorn (Acer palmatum) er et lille træ indfødte til Japan og Fjernøsten. Med sin attraktive og farverige blade, japansk ahorn er blevet en efterspurgt efter dekorative træ og det er nu dyrkes i USA og Europa. Populære plantning steder omfatter dekorative senge, haven grænser og ved siden af haven stier.

Funktioner

Japansk ahorn vokser til en højde på mellem 15 og 25 fødder med en bred, kuppelformet baldakin strækker sig ud fra den centrale stilk ved 10 fødder til 25 fod. Træet vokser ofte flere kufferter, der slutte sig lige over jordoverfladen. Japansk ahorn blade består af lange blade med fem til ni skarpt spidse fliger og lilla eller røde blomster med en antydning af hvide på nogle kronblade.

Dyrkning

Japansk ahorn favoriserer de tempererede klima af US Department of Agriculture hårdførhed zoner 5 til 8. Nogle sorter foretrækker et skyggefuldt voksende sted, mens andre kan klare solrige steder. Det ideelle sted for en japansk ahorn har skygge-dappled sollys. Træet skal fugtig men veldrænet, lerede jord, der er beskyttet mod vindene. Vokse japanske maples i containere som et alternativ til plantning i havejord.

Pleje

Japansk ahorn er en lav vedligeholdelse træ, der kræver minimal beskæring. Træet vokser naturligt i en behagelig lagdelt, kuppel form, så den eneste beskæring kræver er at fjerne dødt træ og tynde ud baldakinen, hvis det bliver alt for busket. Træet behøver gødning eller kompost når de plantes i den korrekte jordtype. Om nødvendigt tilsættes sandet eller lerede jord rundt i bunden af træet for at hjælpe med dræning. Træet er sårbare over for tørke, så vand det regelmæssigt i varme, solrige vejr.

Erhvervelse

Købe japansk ahorn fra dekorative træ sektioner af planteskoler og havecentre. Vælge fra de mange sorter, kendt som kultivarer, på salg. Forskelle mellem sorter omfatter blad farverne spænder fra mørk grøn til lys gul og blomst farver lige fra rød til dyb lilla.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com