Mest almindelige pæoner

September 25

Pæoner er favorit landskabspleje stauder, fordi de producerer store, prangende og undertiden duftende blomstrer i foråret. Disse gammeldags blomster findes ofte midt i hytte-stil haver og formelle te haver, og fordi de laver også ekstraordinære afskårne blomster, de er genstand for mange blomster stilleben malerier. En af de mest almindelige pæoner er den have pæon (Paeonia spp.), et bredt begreb, der faktisk refererer til nogen af flere dusin hybrider.

Røde pæoner

En haven pæon værdsat for sin slående display er "Alexander Woollcott" (pæon "Alexander Woollcott"), en tidligt blomstrende hybrid at producerer Kardinal rød, skålformet blomster. Bloom farve og mørke grønne, blanke løv er den tiltrækkende faktor om denne sort at blomstrer modstå fading. En anden fælles røde pæon er røde Memorial Day (Paeonia officinalis rubra plena), en art, som opstod i Europa i slutningen af 1500-tallet. Bortset fra levende farver og subtile duft er denne sort lettere at vokse i varmere klimaer end de fleste andre pæoner.

Pink pæoner

Fælles pink sorter af pæon varierer i farve fra bleg lyserød til dusty rose med nogle også er duftende. "Buket perfekt" (pæon "Buket perfekt") er en dobbelt pink anemone-dannet peony, hvilket betyder, at blomsten har mere end én række ydre kronblade. Japanske "Bryde O dag" (pæon "Bryde O dag") er foretrukket for dens mørk pink, afrundet blomstrer med guld-tippes Centre understøttes på ekstra lange stængler. Denne sort er også kendt for at have langvarig liv som en cut blomst.

Hvide pæoner

"Duchesse de Nemours" (pæon "Duchesse de Nemours") er en dobbelt hvid arvestykke pæon vokset til mere end 150 år for sine smukke og duftende blomster. Nogle hvide sorter, såsom "Dorothy J" (pæon "Dorothy J") og "Mercedes" (pæon "Mercedes"), betragtes blushers fordi de først dukker op med Rosa Centre og derefter fade til hvid. Sammenlignet med rød og pink pæoner, hvide sorter har tendens til at være sent bloomers.

Generel pleje

Pæoner trives i fuld sol i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 3 til 8, men udfører ikke meget godt i tung lerjord, men foretrækker en blandet medium af jord, sphagnum og sand i stedet. Selv om pæoner er relativt sygdom - og skadedyr-fri, kan disse planter lider af svampesygdomme, især hvis dræning mangler. Givet det rette miljø, men vil disse planter fortsat at give haven interesse for op til 100 år. Behovet for division bliver synlige, når blomstringen falder.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com