Dyrkning af sojabønner

September 28

Den spiselige sojabønner, edamame, vokser godt i hjem sommerhave. Ligesom alle bean planter producerer soja bønner i bælg, der danner hurtigt på anlægget efter blomstringsperiode slutter. Høst bønner, når bælgene er stadig grønne og møre giver sojabønner til frisk brug. Sojabønner kan også høstes efter de modne og tørre på planten.

Byggemodning

Sojabønner vokser i veldrænet jord i sengen, der modtager fuld sollys. Alt for våde senge forårsage frø til at rådne før de kan spire eller føre til root rot på unge planter. Planterne kræver en jord pH mellem 6.0 og 6.5, som normalt leveres i eksisterende senge. Udfører en jord test på nye senge bestemmer pH-niveau og angiver, om ændring af er nødvendige for at bringe jorden til den rette pH niveau. Arbejder kompost i sengen forbedrer dræning og tilføjer organiske materialer, som giver næringsstoffer til planterne.

Plantning

Plantning opstår i foråret eller forsommeren jo frost fare er fortid og en gang jord temperaturen stiger til over 65 grader Fahrenheit. Seed bønner direkte i haven sengen, plantning hver frø ca 1 tomme dyb og afstand mellem planterne 6 inches fra hinanden i rækker angivet 2 fødder fra hinanden. Sojabønner spire i syv til 10 dage, hvis forsynet med en fugtig jord seng og varme temperaturer. De kræver ingen opbinding, da de vokser som små oprejst buske.

Vanding og gødskning

Jorden kan drage fordel af en pre plantning anvendelse af en afbalanceret gødning. En jord test indikerer om befrugtning er nødvendige. Et andet program som sojabønner begynde blomstrende aids udviklingen af sunde bean kaffepuder i senge med utilstrækkelig ernæring. Sojabønner også kræve cirka en tomme af vand om ugen, fra enten kunstvanding eller nedbør. Vandet når den øverste tomme af jord i sengen føles tør, giver nok kunstvanding for at fugte top 6 inches af jord i bunden af anlægget.

Skadedyr

Ukrudt er den største bekymring i sojabønner senge. Bønnerne har grundt rødder og tolerere ikke konkurrence fra ukrudt planter. Lavvandede dyrkning rykker op da unge weed kimplanter, før de har en chance for at etablere, men pleje er nødvendig, så overfladen rødderne af sojabønner ikke oplever skader. Et lag af muld undertrykker mange ukrudt og hjælper også med at bevare fugten i jorden. Sojabønner er resistente over for de fleste insekt problemer og lider af nogle sygdomme.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com