Hvad er det rigtige navn på en ærteblomst blomst?

April 25

Hvad er det rigtige navn på en ærteblomst blomst?

Søde ærter er en farverige, duftende, undertiden klatring plante. Sin "rigtige navn" eller slægt er Lathyrus odoratus. Ifølge Websters onlineordbog, lathyrus refererer til "klatring urter af gamle verden og tempererede nord og Sydamerika: Fladbælg; vilde ærter."

Historie

Den første skriftlig dokumentation for en sweet ært observation datoer fra 1695, hvornår Francisco Cupani, medlem af ordenen St. Francis, bemærkede ser søde ærter på Sicilien. Der er ingen registrering af, hvorvidt observation var i naturen eller i en botanisk have. I 1699 videre Cupani frø til Casper Commelin, en botaniker ved den medicinske skole i Amsterdam, der offentliggjorde en artikel om søde ærter, og inkluderet i første botaniske illustration. Digteren John Keats er normalt gives kredit for først at bruge navnet "ærteblomst" i begyndelsen af 1800-tallet.

Funktioner

Moderne sorter af søde ærter blomster har kronblade, der er frilly og har en enorm farveområde, fra hvid til næsten sort, med kun ægte gule mangler. Blomsterne vokser i klynger på en vin eller stilk.

Voksende

Søde ærter er nem at dyrke. Planter kan klatring og nå flere fødder eller kompakt, nåede kun 8 til 24 inches. Gartnere skal Vælg et websted først, og derefter bestemme den bedste sort til dette websted eller container. Frø bør være gennemblødt natten over, så såede i potter eller åbent terræn hvor de skal vokse. Klemme tips ud når stænglerne er omkring 4 inches høj vil producere et større anlæg. Yde støtte til planter med klatring slyngtråde--såsom en indhegne eller post. Vandplanter grundigt i tørvejr.

Overvejelser

Nyere sorter af ærteblomst har tendens til at mangle duften af de gammeldags sorter. Derfor, gartnere ofte plante de ældre, småblomstrede planter til deres haver, der har flere duft.

Fun Fact

I 1901 fundet i Althorp, familiens ejendom af den afdøde prinsesse Diana, Silas Cole, hoved gartner til Earl Spencer, en naturlig mutation af en ærteblomst i haven under sin pleje, som han kaldte Spencer. Spencer ærteblomst blev meget populær på grund af dens store og prangende blomstrer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com