Hvorfor min trompet vin dør?

October 23

Hvorfor min trompet vin dør?

Trompet vinstokke er hårdføre og kraftige planter--så længe de dyrkes under de rette betingelser. Sollys og vanding er nøglen. En anden faktor er den alder og modenhed af planter. Ligesom andre vinstokke, såsom blåregn, kan trompet vin tage op til tre år at etablere sig, før det selv viser en blomst. Kontroller hver faktor, før du kaster i havearbejde murske på din trompet vin. Det kan ikke være død endnu--kun hvilende.

Dårlig strukturel støtte

Det er vigtigt, at en trompet vin har god støtte og en struktur til sejlgarn og klamrer sig til. Uden god støtte, vil planten ikke trives. Struktur kunne være noget så grundlæggende som en kæde link hegn, et gitter espalier, sten, en træ støttemur eller endda et træ, som faktisk er et elegant valg. Som plante blomster, det vil give en farverig kontrast til træets løv og blomster, og give kolibrier en nice autocampere for en slurk af nektar. Husk på, at strukturen i sidste ende bør kunne støtte den vin vækst, som ved modenhed kan nå 30 til 40 fod.

Forkert placeringsvalget

Trompet vinstokke er sol-elskere. De vil tolerere delvis sol, men de blomstrer bedst når de plantes i en placering, der modtager fuld sol. Hvis trompet vin er plantet i en marginalt hårdføre område, såsom USDA zone 4 (som er den laveste anbefalede zone for plantning) yde anlægget nogle varme bistand som mod en sten eller mursten mur for at beskytte den mod kulden.

Jordbundsproblemer

Et andet problem, der kan forårsage en trompet vin til at dø er dårlig jord. Trompet vinstokkene har brug for jord, der er rige og frugtbar. Plantens rødder sprede underground som "løbere." Dette betyder, at planten har brug jord, der er noncompacted og godt dræning, så rødderne kan vokse stærke og sunde. Ændre jorden ved at tilføje kompost, sphagnum og gødning at forbedre dræning.

Over vanding

Det kan være trist, men sandt, at du kan give din trompet vin for meget kærlighed og opmærksomhed af overwatering anlægget. Trompet vinstokkene elsker det, når jorden er fugtig og hader det, når deres rødder, og "ben" er vandlidende. Test for at se, hvordan jorden afløb efter en hård regn. Hvis vand indsamler, vandpytter og står på toppen af jorden for mere end 2 inches, er der en god chance for, at anlægget bliver alt for meget vand. Flyt planten til et andet sted hvor jorden afløb korrekt.

Fase af modenhed

Sidst men ikke mindst, overveje udviklingstrin af din trompet vin plante. Der er et gammelt ordsprog, der siger "det første år, sover, for det andet det kryber og den tredje det spring." Dette gælder for trompet vinstokke. En plante, som ikke blomstrer kan ikke være døde; Det kan bare være hvilende. En plante kan eller kan ikke blomstrer det første år. Være tålmodig og ikke give op på anlægget ved at grave det og kassere det. Din trompet plante kan komme tilbage til næste sæson med en bounty af smukke blomstrer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com