Nøgenfrøede & blomstrende planter

October 27

Nøgenfrøede & blomstrende planter

Frø udviklet sig relativt sent i den evolutionære historie af planter, men de gav en enorm fordel i forhold til tidligere reproduktive strategier ved hjælp af sporer. En frø beskytter fosteret, giver en ernæringsmæssig butik for anlægget udvikling og fremmer en større række spredning metoder. I dag, kan du finde to typer af frø planter lever på jorden: nøgenfrøede og dækfrøede planter.

Nåletræer

Nøgenfrøede producere udsat frø på en kegle i stedet for indkapslet inde i en æggestok, som blomstrende planter. Pollen spreder på vinden ikke ved hjælp af en bestøver. Nåletræer udgør den største nøgenfrøede division, ifølge biologi professor Michael J. Gregory af State University of New York. Selvom typisk tænkt som stedsegrønne træer med nåle, som navnet antyder, kræver definitionen af "conifer" faktisk disse anlæg til at producere frø på kegler. Selv om de er mindre almindelige, kan du finde broadleaved samt løvfældende nåletræer og nåletræer, der vokser som buske eller bunddække.

Koglepalmer

Koglepalmer ligner palmer, med flagrende blade klumpet på toppen af en tyk, tyk stamme. De vedrører ikke, dog palms kokos-producerende men er snarere en anden division af nøgenfrøede. Når rigelige Jurassic periode, forblive kun begrænset arter af koglepalmer spredt ud over hele de tropiske og subtropiske områder af verden i dag. Som med deres slægtninge, producerer nåletræer, koglepalmer også frø på kegle-lignende strukturer.

Ginkgo

Ginkgo (Ginkgo biloba) er de eneste resterende arter blandt gamle nøgenfrøede division Ginkgophyta. Asiatiske munke har betragtet som træet helligt for 5000 år, og dens popularitet som en vejsidebombe træ i Kina har forsikret dets overlevelse. I dag, er det en populær urban træ på grund af dens evne til at modstå hårde betingelser, herunder luftforurening i mange byer. Træet producerer særprægede vifteformede blade, som viser dyb gul i efteråret.

Dækfrøede planter

Dækfrøede planter eller blomsterplanter, udgør en enkelt division i planteriget, men de dominerer Kongerige med mere end en kvart million arter, ifølge University of Arizona's Tree of Life projektet. I modsætning til nøgenfrøede omslutter blomsterplanter deres frø indeni en æggestok. I stedet for pollen landing direkte på seed, det lander på blomstens pistil og skal vokse ned i blomsten til at befrugte frø. Blomsterplanter har flere tilpasninger, der har givet dem en fordel frem for andre plante divisioner, inklusive nøgenfrøede. Deres farvestrålende og sødt duftende blomster lokke ved hjælp af bestøvere, der transportere pollen fra blomst til blomst, øge genetiske mangfoldighed og eliminere dækfrøede nødt til at stole på Vindbestøvning. Udvikling af æggestokken til frugt også hjælpemidler med frø spredning.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com