Min spinat vokser også trævlet

October 28

Min spinat vokser også trævlet

En hurtigt voksende grønne grøntsager, spinat (Spinacia oleracea) former rosetter aflange, ofte bølgede blade, der varierer i farve fra mørke til lys grøn. En årlig plante, vokser spinat i ethvert sted, når temperaturerne er cool--mellem 30 og 70 grader Fahrenheit-- og hvor havejord er fugtig og frugtbar. Trævlet stængler og blade resultat fra ældre anlæg, eller de dyrkede når dag længde bliver for lang eller temperaturer for varmt. Der ikke er nogen korrektion når planter bliver på denne måde.

Sigtning

Spinat planter, der vokser i løbet af foråret at falde, når der er mere end 13 timer i dag længde mister deres kompakte, bladgrøntsager vane. En lang dag samt temperaturer over 75 grader Fahrenheit forårsage spinat planter til hurtigt at udvikle aflange blade stilke, mere bitter smag og en opretstående forgrening stilk. Når en stram, bladgrøntsager roset af spinat vokser mere oprejst og danner blomsterne, det sigtning. Boltet spinat planter kasseres, medmindre du venter på at indsamle frø fra den bestøvede blomstrer.

Sæsonbestemte Timing

Spinat er en cool-sæson afgrøde til køkkenhaver. Cool jordtemperaturer forårsage frø til at spire, og kold luft temperaturer og solskin fremme tykkere, bedre flavored blade med et bud, nonstringy tekstur. I tempererede områder i USA, sår spinat udendørs i det tidlige forår omkring en måned før den sidste frost tidspunkt. Eller sår det omkring syv uger før den første efteråret frost. Denne tidsplan udnytter køligt vejr og kortere dage. I subtropiske områder, så spinat frøene i tidlig vinter.

Valg af spinat

Af de talrige typer af spinat, fra Bredbladet til kruset savoy kultivarer, kigge efter dem markedsført eller mærket som langsom-til-bolt, varmebestandigt eller langvarige. Disse sorter tolerere varmere temperaturer og længere dage bedre, ikke bliver så langbenet og trævlet-teksturerede så hurtigt, når cool forår-vejret er blevet varmere i hele April og maj. Til sidst, dog selv langsom til bolt spinaches få trævlet og bolt når det bliver for varmt eller dag længder for længe, uanset placering i USA

Alternativer

Hvis du ønsker friske spinat salat greens i løbet af lange dage og varmere sommermåneder, plante alternative spinat-smagning afgrøder fra maj til juli. Newzealandsk spinat (Tetragonia tetragonioides) er frost-følsomme men tolererer sommervarmen med grønne blade, der har en mildere smag end sand spinat. Malabar spinat (Basella alba) vokser som en vinstok, der er ganske dekorative. Dens blade og stilke vokse hurtigt i den tropiske varme og regn om sommeren og smag bare lide sande spinat.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com