Hvordan til at plante en tomat haven

November 1

Hvordan til at plante en tomat haven

Ifølge University of Illinois udvidelse er tomater den mest populære haven vegetabilsk i USA Dette er hovedsagelig på grund af lethed, hvormed vokser, den brede vifte af typer og mange fødevarer, der kan tilberedes med dem. Så nemt som tomater er at vokse, der er et par simple forberedelser til at være opmærksom på at sikre den største succes. Du vil blive belønnet med store, blomstrende planter, der producerer en dusør af friske, røde tomater til din tabel i flere måneder.

Instruktioner

•Plan din godt plot. Tomatplanter tage en masse plads, selv hvis du holder dem bur. Disse søde små stiklinger du plante i foråret vil vokse til 2 til 5 fod høje afhængigt af tomat og kræver mindst en 2-fods kvadrat grundareal--jo mere jo bedre. Forlader en generøs plads omkring hver plante, der kræver lidt ekstra indsats i ukrudtsbekæmpelse men sikrer masser af befrugtede jorden i løbet af vækstperioden samt nok næringsstoffer for hver enkelt plante, når producerer frugt. Hvis du kun har plads nok til 2-fods kvadrat areal pr. plante, være parat til at yde mere gødning under produktion end hvis du havde mere plads.

•Forbedre din jord. Tunge jord er bedst for tomatplanter af to grunde: fordi de er en stor og kraftig plante, især når lastet med frugt, og fordi tungere jorder ikke leech ud næringsstoffer så hurtigt som sandjord. Hvis du har en bøde, bruge løs jord en rorpind for at blanding så meget ler eller lerjord jord som muligt at gøre det fastere og stærkere.

• Giv dem en masse at spise. Tomater er "sulten" planter og kræver en meget rig miljø at trives på toppen af produktionen. Du kan få en masse kontinuerlig frugt, hvis du tager ekstra omhu i at give god befrugtning og ukrudtsbekæmpelse gennem vækstsæsonen. Ukrudtsbekæmpelse er vigtigt, fordi et par ukrudt kan igle jorden af vitale næringsstoffer dine planter har brug for til at producere en rekordhøst af frugt til din tabel. Før du lægger dine planter i havejordstykket, generøst muld masser af gødning i jorden. Når plantet, give din unge planter en zap med gødning cocktail ret når du planter dem. Bland 4 tbsp. 8-8-8 gødning fra din haven butik med en gallon af vand. For store tomat patches, bland et pund af gødning med 10 gallons af vand. I løbet af vækstsæsonen, sprede knust æggeskaller og kaffegrums på overfladen af jorden omkring planterne en gang om ugen. Holde haven, skaller eller andre gødningsstoffer mindst 6 inches fra stilken af planterne for at undgå at brænde dem.

•Applicer en tung barkflis med halm eller andre jord dækker materialer for at hjælpe med at kontrollere ukrudt. Helt omgiv planter og veje mellem hver enkelt. Ikke blot vil barkflis holde ukrudt i at komme frem, det vil hjælpe med at holde vand ved toppen af jorden hvor planter rødder er.

•Sørg for at beskytte dem fra jorden. Du kan købe rede tomat bure eller opbygge din egen ved hjælp af feltet hegn eller konkrete styrkelse wire. Du bør bur din unge tomatplanter, når de er mellem 2 inches og 1 fod høje. Hvis du vente længere, kan du have problemer med at få dem inde i bure eller beskadige rødderne, når du skubber ledningen i jorden.

•Kapacitet dine planter ofte. Det er vigtigt at give en masse vand til din voksende planter og endnu mere vigtigt at sørge for de har masser af vand i løbet af deres produktion. Tomater består af en stor mængde af vand, og hvis planterne ikke får nok, de ikke kan bære frugt. Grundigt nyde jorden omkring planterne mindst en gang om ugen, mere hvis det er muligt uden at tillade sammenlægning af vand på jordoverfladen. Undgå at få planterne selv våde medmindre det er sent om natten efter solen er gået og de har tid til at tørre natten over. Våde blade i sollyset er tilbøjelige til at brænde.

•Hold øje ud for sygdomme eller skadedyr. To af de mest almindelige problemer, når de vokser tomater er blossom ende rot og hornworms. Begge er nemme at undgå eller helbrede. Blossom ende rot er den bedste grund til at anvende bure til dine planter, fordi det vil hjælpe med at holde de tunge vinstokke fra liggende på jorden hvor frugten kan blive udsat for pres og vand, forårsager dem til at rådne. Hornworms er store, skræmmende og grim, men de er ikke farlige og knipse dem fra dine vinstokke, når fundet er den bedste kur. De kan være svære at få øje på fordi de blander godt med vegetation, men hvis du pludselig se dine planter bliver tygget væk næsten overnight, du kan mistænkte en tunge angreb af disse grådige bugs, der ligner grønne larver.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com