Life Cycle af en Cattail

November 12

Life Cycle af en Cattail

At kende cattail livscyklus kan gøre det lettere at forstå, hvordan at bruge cattails som en fødekilde eller at slippe af cattails i din dam. Cattails er spiselige på næsten hver etape i deres livscyklus. De kan hurtigt overtage de lavvandede dele af dit hjem Dam, vanskeliggør fiskeriet, boliger støjende frøer og fårekyllinger, og gøre redebygning grund til aggressive gæs og husskader.

Jordstængler

Før cattail vokser hvert år, gemmer det energi i jordstængler, som i struktur ligner kartofler eller knolde. Nye bevoksninger af cattails kan begynde som frø, men cattails fra jordstængler er stærkere.

Unge skud

I det tidlige forår sender cattail op unge skud, der kan forveksles med vilde påskeliljer og iris. Cattails er meget højere, op til 9 fod i nogle områder.

Blomstrende hoved

Cattail blomster live på én stilk, med den mandlige pollen-bærende del øverst og den kvindelige frø-making del på bunden. De mandlige dele skabe en masse gyldne pollen, og den kvindelige dele ser lidt ligesom hotdogs på en pind.

Såning

Fuzzy masserne, der holder frø har tendens til at overvintre, opholder sig vedlagte gennem det meste af den kolde årstid og derefter blæse væk mod slutningen af vinteren.

En ny cyklus

Cyklen begynder igen det følgende forår, når nye skud frem fra de samme jordstængler. Cattails er flerårige, vender tilbage hvert år og gentage den samme cyklus.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com