Ulemper i anlægget kloning

November 12

Ulemper i anlægget kloning

Plante kloning indebærer ens gengiver en plante, at tillade folk at fortsætte med at have så mange planter med den samme genetiske struktur for, så længe de ønsker at. Kloning af planten er ikke ny, og landmænd og gartnere har formentlig altid gjort det på en eller anden måde. Når du tager en skæring og dyrke det i en ny gryde, for eksempel, har du klonede en plante. Derudover klone mange planter i naturen sig selv ved at gengive ukønnet uden bestøvning eller frø. Nogle ulemper kan forekomme med plante kloning.

Sårbarhed over for sygdomme og skadedyr

Plante kloning betyder komplet genetiske ensartethed. Hvis sygdomme eller insekter inficere en klonede Plantebestanden, decimeret alle planter lige så fordi ingen planter findes i befolkningen, der er mere resistente end andre, som forklaret af Brooklyns botaniske have. Dette kan betyde tab af en hele afgrøden.

Evolution forstyrrelser

Kloning planter forstyrrer den evolutionære proces, der kan resultere i mere hårdføre planter. Selv om klonede planter kan reproducere med succes, er nye planter som følge af en klonet befolkning mindre i stand til at håndtere miljøforandringer. Hele befolkningen er mindre tilbøjelige til at overleve, hvis miljømæssige ændringer forekomme, fordi befolkningen ikke har udviklet sig alle planter, der er stærk nok til at tilpasse.

Ensartet udseende

Klonede planter har ensartede udseende og vækst, som kan være en fordel i landbruget. Dette kan være en ulempe, men når planter anvendes til landskabspleje og dekorative formål, på grund af manglen diversitet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com