Farlige skimmelsvampe eller mug

November 20

Skimmel og meldug trives på alt fra gamle mad til badeværelsesfliser. Disse mikroorganismer kolonisere mange områder inden for og uden for hjemmet. For husejere er dette normalt en overfladisk problem, der er løst ved en simpel oprydning. Stadig, nogle sorter af mug og meldug er farlige nok til at forårsage sygdom og endda luftvejsproblemer.

Sort skimmel

Også kendt som giftige sort mug og dødbringende sort skimmel, sort mug er en type skimmelsvamp, der vokser på vådt træ, vådt papir og andre fugtige områder. Denne skimmel er ikke giftigt i sig selv, men i stedet producerer giftige gasser kaldes mykotoksiner. Mykotoksiner er blevet knyttet til problemer med respiration, hoste og hvæsende vejrtrækning hos ellers raske voksne. Toksinet medfører også øget modtagelighed for de mikroorganismer, der forårsager lungebetændelse. Sort mug kan også forårsage pulmonal hemorrhaging i børn, selv om yderligere prøver skal udføres for at give bevis for et bestemt link.

Stachybotrys Chartarum

Et grønligt sort mug, denne meldug kan også forårsage luftvejsproblemer hos børn og voksne. Denne mold, ligesom andre, angiver et problem med stagnerende fugt og luftfugtighed i hjemmet. Stachybotrys chartarum, også kendt som Stachybotrys atra, er almindelig i områder, der udsættes for oversvømmelse, spildevand og hvor overløb er fælles, såsom vask, vaskemaskine og toilet overløb. Hvis denne meldug er påvist i et hjem, fjerne det med konventionelle rengøringsløsninger, og Anvend fortyndet blegemiddel for at forhindre, at kolonien en reform.

Aspergillus

Bestående af over 150 arter, slægten kendt som Aspergillus findes i fødevarer såsom brød og mejeriprodukter som mælk og ost. Denne mug producerer særlige mykotoksiner kaldet sterigmatocystin og cyclopiaxonic syre, som begge kan forårsage diarré og kuldkaste mave. Hvis udsættes for en stor del af aspergillus støber over en lang periode, kan mennesker udvikle aspergillose. Denne betingelse svækker immunsystemet, forlader offeret åben for bakterielle og virale angreb. Aspergillus som Aspergillus versicolor varierer i farve fra grøn til rust.

Bipolaris

Bipolaris arter af skimmel er sygdomsfremkaldende, hvilket betyder, at en Bipolaris mug faktisk kan forårsage infektion af spredning af sine sporer eller indtagelse af formen af sit offer. Bipolaris skimmel vokser på vegetation som kartofler og bønner hvor den lever af sukker af anlægget. Farven varierer fra brun til grå og hvid og vises som en fuzz på overfladen af anlægget. Denne mug leverer kronisk kliniske infektioner såsom bihulebetændelse, peritonitis og fungemia.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com